dijous, 6 de maig del 2021

C.E.Tres Peons Medalla d'Honor de Barcelona

El Club d'Escacs Tres Peons ha estat guardonat amb  la Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona.

La Medalla d'Honor de Barcelona és un guardó que es va instituir l'any 1997, per l'Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la celebració del centenari de l'agregació dels pobles propers a la gran ciutat, per distingir les persones o entitats que amb la pràctica de la seva tasca professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i les virtuts i els valors cívics.

El Club d'Escacs Tres Peons, va néixer l'1 d'octubre del 1971. Va ser el resultat de la fusió de tres clubs: el Gràcia, que tenia la seu al Bar Glòria del carrer Gran, el Rosselló amb seu a la Cooperativa de Teixidors a Mà, al carrer de Terol 26, i el Torre de Rei, amb seu a la Casa de Almeria del carrer de Sant Lluís.

El Gràcia era el club amb més antiguitat i jugadors, però amb el pitjor local. El Rosselló, tenia la categoria més alta però molt pocs jugadors, en canvi disposava del millor local de joc. El Torre de Rei, era un club molt jove amb només 8 anys d’existència, aportava pocs jugadors però molt joves i amb gran empenta i il·lusió.


Imatge: Club d'Escacs Tres Peons

Com es pot comprovar en aquest any 2021 el Club d'Escacs Tres Peons compleix 50 anys, qüestió fonamental de l'atorgament d'aquesta distinció.

Però des del meu punt de vista, el Club d’Escacs Tres Peons té moltes més virtuts per merèixer aquesta distinció. El Tres Peons es un excel·lent exemple de club d'escacs de barri, amb una constant activitat social, un dels grans clubs organitzadors de tornejos i amb una força vocació i capacitat per impulsar els escacs de base.

Cal fer esment que el Club d'Escacs Tres Peons va convocar un concurs per escollir el logotip representatiu del club durant el cinquantenari. La proposta guanyadora, d'entre onze presentades, va ser la presentada per la Judith Clopés.


Imatge: Club d'Escacs Tres Peons

Crec que és molt positiu que els clubs d'escacs siguin reconeguts com associacions que aporten valors als barris. En aquest sentit comentar que la Societat Cultural i Esportiva La Lira, va rebre aquesta medalla d’honor l’any 2020, per la implicació, durant els seus 150 anys d'història, a la vida cultural i associativa de l'antic poble i actual barri de Sant Andreu de Palomar.



Foto: Barcelona.cat

Guardó, també, totalment merescut. Però s'ha de dir que aquesta medalla d'honor va ser atorgada a l'entitat de la qual forma part el club d'escacs. Però també comentar que la secció d'escacs de la Societat Coral La Lira nasqué els primers dies de gener de l'any 1973, amb la qual cosa, també està molt a prop de complir els 50 anys.


En fi, dos clubs que són un perfecte exemple del que jo he denominat alguna vegada com clubs de barri. Afortunadament a Barcelona hi ha bastants, clubs que a més de treballar i difondre els escacs se senten totalment integrats en el seu barri.

Salut i escacs