dimecres, 4 de desembre del 2019

No és això companys, no és això...


Tan sols em quedo amb les primeres estrofes de la cèlebre cançó de Lluis Llach per confeccionar el  títol d'aquest article, tota la resta de la cançó no té res a veure i no pretenc fer cap similitud; però aquestes paraules si que expressen el meu actual estat d'ànim.

En realitat  vull entrar de passada en un fet que va passar fa pocs dies a l'Assemblea de la FCE. En aquesta assemblea la FCE va incloure dins del calendari esportiu de la temporada 2020 el torneig Magistral Ciutat de Barcelona en format open que era un tres per un, aquests obert era un obert internacional, el Campionat de Catalunya individual i el Campionat de Catalunya individual femení, a més ho van ubicar dins les dates programades al “Circuït Català d'Oberts Internacionals d’Escacs”. Òbviament aquesta proposta va suscitar una forta polèmica. És interessant llegir el que l'editorial del web Ajedrez Noticias Diarias ha expressat sobre aquesta qüestió:


Podeu accedir a aquest web des d'aquest enllaç.

Posteriorment, la FCE ha publicat al seu web el següent comunicat:


Un comunicat molt empàtic que és compromet a buscar solucions, fins aquí sembla que tot bé. Però aquesta empatia i bon rotllo el podien haver tingut a l'assemblea abans de la votació. Perquè a l'assemblea la FCE va forçar la votació de tot en el calendari, refusant una proposta de votar el calendari i la proposta de l'Open Ciutat de Barcelona per separat; proposta molt coherent, ja que era clar que ningú estava en contra de la resta del calendari.

Foto: FCE

Aquesta situació és el que em sembla més greu de tot, pressionar als clubs presents a l'assemblea amb “us mengeu la meva proposta de “Ciutat de Barcelona” o us quedeu sense calendari esportiu” em sembla d'una prepotència que m'ha sorprès negativament.


A la Junta Directiva de la Federació Catalana d'Escacs, em consta que hi ha persones que no els agraden algunes coses que s'estan fent (especialment pels responsables dels temes esportius), i molt especialment en aquesta. Però no oblidem que aquesta junta és un òrgan col·legiat i que totes les seves resolucions són responsabilitat de tots.

Ara volen vendre bon “rotllo”, aquí no ha passat res. Millor així, però el tema no és fàcil, per aprovar  el calendari esportiu es té que fer una nova assemblea i el calendari comença a caminar d'ací un mes.


Una situació que fins i tot seria còmica si no fos tan tràgica.

Salut i escacs,