diumenge, 1 d’octubre del 2017

Breus comentaris (17)Torno ha utilitzar el format de “Breus comentaris” per a aquest article i ja van disset.

En aquesta ocasió són dos comentaris sobre temes relacionats amb el meu club, el Sant Martí, que es van produir ahir, últim dia de setembre.

El primer comentari és sobre el triomf de l'amic “Beto” al torneig de partides ràpides de la Festa Major d’Hostafrancs.

Enhorabona “Beto”, ets un “fiera” de les ràpides
El segon comentari és sobre el començament del XXXV Social del Club d'Escacs Sant Martí. 35 edicions, ja té mèrit, i més amb la quantitat de tornejos que s'organitzen en aquestes dates.

La figura del campionat social s'ha tornat una relíquia del passat en la majoria dels clubs. En realitat és una figura en procés d'extinció.

Però els campionats socials van jugar i encara poden jugar un paper important en la cohesió dels clubs. En aquests temps que molta gent no passa pels clubs i quan és passa és per jugar algun campionat o el per equips, doncs molts dels socis no es coneixen entre ells. Jo per exemple, m'he trobat que no conec a jugadors del Sant Martí que no coincideixen amb el primer equip com a locals en el per equips.

Aquest tipus de situacions o situacions similars els campionats socials ajuden a contrarestar-les i els seus resultats resulten positius i fan club.

Com efectes positius que fan club us posaré dos exemples, un és que al Sant Martí hi ha el costum de col·laborar en muntar la sala i altre és que quan la partida finalitza pots trobar analitzant a jugadors del primer equip amb contrincants no federats o de molt poc Elo. En aquest torneig tots som jugadors del Sant Martí.

Us passo unes fotos d'aquesta primera ronda del Campionat Social del Club d'Escacs Sant Martí; he de dir que jo també he jugat, però com sol passar, el fotògraf no surt a les fotos.

No puc obviar que aquest any la participació ha estat més minsa que la d'anys anteriors, tots plegats hauríem de fer un esforç per a què el proper any la participació sigui com la d'abans.

Salut i escacs,