dilluns, 20 de març del 2017

19 de març de 2017. Novena ronda


Ahir vam jugar la novena i última ronda d'aquest Campionat de Catalunya per equips a la Primera Divisió Grup II. Durant tot el campionat ha estat el meu costum fer la meva petita crònica del Club d’Escacs Sant Martí el mateix diumenge per la tarda, però, ahir això no va ser possible.

No va ser possible perquè uns quants vam estar de celebració, empalmant el dinar amb bona part de la tarda. I és que el tema s'ho mereixia, els resultats que es van produir pel matí ens van deixar en una situació de poder seguir jugant l'any vinent a Primera Divisió!!


Poques bromes, ja que dos rondes abans la situació era summament desesperada, amb molts números entre baixar directe o jugar la promoció, i poques possibilitats d'aconseguir la permanència directa.
Però la nostra victòria enfront l'Andorra i l'empat d'ahir amb el Sant Boi, acompanyat d'uns altres resultats que han afavorit el nostre desempat, ha fet que el que semblava impossible hagi estat una realitat.


La classificació final ha estat aquesta:


En fi, felicitar al Catalunya com a campió de grup i nou equip de Divisió d'Honor, i també a l'Olot, que com segon classificat s'ha guanyat el privilegi de jugar les eliminatòries d'ascens a Divisió d’Honor.

Nosaltres, el Sant Martí, hem fet un torneig molt discret. Algunes baixes, i també que alguns no hem estat en la nostra millor forma, ens ha portat a “veure els ullals del llop” molt a prop.

Des del meu punt de vista, seria convenient que en aquest poc menys d'un any que queda pel proper campionat per equips, des del club s'intentés posar els remeis oportuns perquè un club del potencial i tradició com és el Sant Martí no tornès a passar les angúnies que hem patit aquest any. Però, també he de dir que en aquest tema estic força tranquil; em consta que tant la Junta Directiva, els jugadors del primer equip i els socis més actius en general, estem per aquesta tasca.

Salut i escacs,

3 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Moltes felicitats per haver mantingut la categoria que en realitat ja havieu aconseguit la ronda anterior(no baixar)La excelent victoria devant l'Andorra va suplir amb escreix la desfeta amb el Vilafranca que per altre part demostra la enorme igualtat que hi ha en aquesta categoria.Des de fora només puc que aportar-vos les sol-lucions que apliquem al Congrés per si us interesen.Per la major part dels nostres jugadors,el "per equips"(Lliga Catalana) es el torneig més important de l'any,fins i tot per alguns l'unic i aquest lligam fà que ningù falti i aquesta es la nostra força,que alguns no entenen.I si algun any es baixa de categoria,que hi farem,felicitar als nostres adversaris i mirar de pujar l'any vinent!!.Fins la setmana entrant amic,on tornarem a parlar del nostre amor(els escacs) amb algun tema que de ben segur,serà força interesant.Fred

Roger Salvo ha dit...

Moltes gràcies Frederic per la teva felicitació. Com ben saps, per a mi és una doble alegria que tant el Sant Martí com el Congrés al final seguim mantenint la categoria.

No sé si t'has adonat, el proper any seguim estant els dos equips al mateix grup, aquesta vegada al grup I. També comentar-te que no tindrem que viatjar a Andorra, l'Andorra està al grup II.

En fi, encara queden molts mesos per a això, entretant gaudim dels escacs individuals.

Salutacions,

Fred ha dit...

Hola de nou.No m'en havia adonat però es una doble alegria coincidir al mateix grup i evitar el desplaçament tan llarg a Andorra,on tinc amics entranyables però la economia del nostre club no es pot permetre la despesa que això comporta.Salut de nou Fred