diumenge, 27 de novembre del 2016

Calendaris Divisions Catalanes del Campionat de Catalunya per equips


Avui tenia previst parlar del social de ràpides i del lliurament de premis dels campionats socials del Club d'Escacs Sant Martí. Però una situació inesperada i desagradable no em va permetre fer les fotos que tenia previst fer, imprescindibles per poder fer l'article programat.

Bé, he tingut que improvisar i aprofitant que ahir es va desenvolupar l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, i que en aquesta assemblea és va fer el sorteig dels números que regulen els calendaris del que la mateixa federació denomina Divisions Catalanes, doncs he decidit parlar i informar sobre aquest tema.

Abans d'entrar en la qüestió del sorteig, voldria comentar un fet que no acabo d'entendre. Per què la definició “Divisions Catalanes”  tan sols a les categories d'àmbit de tota Catalunya? Que potser les altres categories no són també catalanes?

Si, ja sé que les altres categories són d'àmbit provincial, però això no vol dir que no siguin catalanes, potser és tindria que buscar una altra denominació a les categories més altes, no creieu? Tan sols és una reflexió.

Seguidament passo a la informació que ens ha ofert el sorteig:

Imatge: Federació Catalana d'Escacs

Com molts de vosaltres sabeu i he explicat en una pestanya en aquest mateix blog, els meus grans clubs són el Congrés (club que vaig estar molts i molts anys) i el Sant Martí (el meu club actual), doncs els dos clubs estan a la mateixa categoria i mateix grup: Primera categoria, grup II.

Us passo el calendari d'aquest grup:




És curiós, però fa poc he pogut llegir uns comentaris a un grup de  Facebook  sobre escacs catalans, que parlaven sobre els desplaçaments que ha ofert (o millor dit que podien oferir perquè encara no se sabia el calendari)  la confecció de grups de Segona Divisió; hi dic que és curiós perquè em sembla que cada vegada hi ha més persones que analitzen les qüestions exclusivament des de les seves perspectives i interessos.

Si un club està en una categoria que té un àmbit de tota Catalunya, doncs sempre pot passar que li passi el que li ha passat aquest any al Club d'Escacs Sant Martí que té que anar a Manresa, Tàrrega, Olot i Andorra.

Mala sort? Potser. Però no ens podem queixar, quan s'està en categories altes, són coses que poden passar.

Pablo, ja pots preparar la “cartera”, que aquest any els àpats sortiran cars.😊

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola amic:Lamento que ens haguem quedat sense el teu comentari del vostre social(de moment).En quant ao comentari sobre el tema del nom considero que tens raó encara que no es fàcil el nom.Per la meva part considero que ja que tenim un President que es defineix com independentista seria més correcte anomenar a les categories altes DIVISIONS NACIONALS i les altres DIVISIONS PROVINCIALS.que es en realitat el nom més exacte.No seria contradictori amb les Divisions estatals de Primera y Segona Divisió.
En quant al calendari considero que els dos equips em estat afortunats.Vosaltres al no tenir local propi teniu una economia sanejada(fruit també de la gran acitivat en tornejos de tot tipus)i aquests quatre desplaçaments us el podeu permetre.Em permeto pronosticar que en l'ambit gastronómic aquest campionat et farà "guanyar" dos o tres quilets(he,he)A nosaltres tinc que dir que al no tenir d'anar a Andorra ja ens ha tocat la Grossa,des d´' un punt de vista económic)En quant als teus clubs a mi sempre m'agrada dir que ets un CONGRESISTA A L'EXILI.Aqui un petit retret.No podem renunciar als nostres origens(Qui perd els origens,perd identitat)Tu et vas formar al Foment i jo al Sant Josep de Badalona encara que es veritat que els dos clubs teus son els que tu dius com el meu es i serà el Congrés fins a tres dies despres de la meva fallida on Caissa em donarà de baixa.Salut company i fins la setmana que vé.Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Veig que estàs de bon humor, com pots dir que hem estat afortunats? Vosaltres sí que no teniu gaires sortides, Manresa i Tàrrega.

El Sant Martí, a part d'aquestes dues sortides, té també que viatjar a Olot i Andorra, quina sort, eh, rei??

Crec sincerament que tens que netejar el vidre, que de ben segur que el tens brut. A què vidre em refereixo? A aquell de la frase “Nada es verdad ni es mentira, todo es según el cristal con que se mira”.

Una abraçada “campió”.