divendres, 1 de gener del 2016

2016



Hola de nou! Ja estem a l'any 2016. Doncs, bes per on, l'Assemblea General de les  Nacions Unides ha declarat l'any 2016 "Any Internacional dels llegums". Faves, mongetes, cigrons, llenties, pèsols, etc., etc.; molt sa i molt bo, si senyor, però sobretot si van ben acompanyats!!



Segons l'horòscop xinès, l'any 2016, és l'any  del mico (al calendari xinès és l'any 4713). I diuen que els anys del mico són anys de grans canvis; bé, no entenc gaire d'aquest tema, però com heu pogut comprovar el disseny del bloc ha canviat, i encara espero introduir algun canvi més. No sé si serà cosa del mico, però ja tocava, després de sis anys i mig.


En fi, tenim per davant un any molt interessant. Per començar el dia 16 de gener l'Assemblea de la Federació Catalana  d'Escacs es reuneix en sessió extraordinària per tractar i ratificar, si ho troba oportú, l'acord entre la Federación Española de Ajedrez i la Federació Catalana d'Escacs. Tema important que hauria d'acabar amb uns anys de desencontre; esperem i desitgem que la votació no acabi en empat.

Si l'acord és ratificat, el proper Campionat de Catalunya per equips valdrà per a Elo FIDE fins a categoria Preferent. Poques bromes, he vist en un torneig recent que un jugador jove tenia 1988 d'Elo FIDE i 2215 d'Elo català. Aquestes distorsions són un luxe que no ens el podem permetre i tan sols es poden contrarestar amb la possibilitat de poder jugar molts tornejos amb Elo FIDE.

La Divisió d'Honor, està més oberta que mai. De ben segur que serà un torneig apassionant, a pesar del seu format.

A partir del mes de maig tindrem un nou Elo català per partides de ritme llampec i actiu. Esperem que sigui un èxit.

Un any ple de reptes, però això no ha de ser dolent si som capaços, com a col·lectiu, d'aprofitar les oportunitats i no caure en els paranys.

Ja veurem, es fa camí caminant. Us desitjo un mol bon any 2016!

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger: Abans que res felicitar-te pel nou disseny del teu blog que el fà encara més atractiu,Res a dir en el teu comentari sobre l'any del llegum.Encara recordo amb nostalgia un plat excelent de La Bota del Recó anomenat :Dos pams de butifarra(veridic) acompanyat amb unes mongetes excelents.En quant al desencontre FCE-FEDA no se si es tanca amb fals.No hi ha dubte que son dues directives amb un model diferent de funcionament i la"cacicada" de la llicencia ùnica es un intent recentralitzador de l'Estat que no pot ser bó.Els elos son molt diferents ja que comencen amb una puntuació totalment diversa i per tant es logic que majoritariament hagui aquests altibaixos.Per no mencionar l'Elo Feda aquest gran desconegut.En quant a l'Elo "ràpid"penso com ja havia manifestat que serà un exit ja que veurem molt aviat "mestres catalans" amb aquesta modalitat i això sempre estimula la participació encara que molt aviat penso que caldrà atacar com ha fet molt bé la FIDE l'elo dels escacs actius modalitat excelent de preparació d'obertures i que no té res a veure amb l'Elo rapid.pero clar en aquest tema es bó anar poc a poc ja que les preses poden portar a una mala aplicació.Res més company que tingueu un Bon Any tu i els lector d'aquest blog.Fins la setmana entrant!!

Roger Salvo ha dit...

Bon any, Frederic,

Me n'alegro que el nou format t'agradi, ara, poc a poc, intentaré posar més complements. Quins temps aquells que al restaurant «La Bota del Racó» et posaven uns plats extra grans amb una qualitat/preu més que acceptable, d'això ja no queda.

Referent a la relació FEDA/FCE, crec que les dues parts no van fer gaire pel diàleg en aquests últims anys. Espero que ara la qüestió vagi de debò, perquè en realitat en aquests anys, els perjudicats han estat els jugadors i els clubs.

Sobre l'Elo FIDE i l'Elo català, s'ha parlat molt i no vull obrir un altre debat. Però, el que tinc molt clar és que per poder intentar equiparar el màxim els dos Elos és fonamental que tots els tornejos a Catalunya puguin computar per a Elo FIDE. Mentrestant, en aquesta qüestió sempre estarem en precari.

Salutacions,