diumenge, 12 de febrer de 2012

Campionat per equips. Tercera ronda

Piconament, trituració, carnisseria, aquestes paraules poden sonar fortes, però després del 9 a 1 que ens ha "fotut" el San Andreu, em semblen les paraules adequades.

El San Andreu té un equip superior a nosaltres, si a més, alguns avui no hem estat gaire fins, doncs, passa el que passa. I el que ha passat és que les partides que semblava que estaven bé, doncs han estat les primeres en acabar, però s'han acabat perden. Les partides que s'han posat malament, doncs òbviament s'han perdut. I les partides que estaven igualades, són les que més han aguantat, però per no canviar la norma, també s'han perdut.

Mal dia hem buscat per a no estar gaire fins, el Sant Andreu no perdona, té un molt fort equip que contra pronòstic havia perdut l'anterior jornada i nosaltres hem pagat els plats trencats.

Tan sols ens queda felicitar al Sant Andreu i desitjar-los molta sort.

Bé, siguem positius, ja no tenim que enfrontar-nos amb el Sant Andreu aquesta temporada i si tot segueix la lògica, la propera temporada tampoc (ei! malpensats de torn, ho dic perquè ells puguin a Divisió d'Honor, no perquè nosaltres baixem a Segona Divisió, eh!).

Apart dels temes esportius, la jornada ens ha deparat una alegria. Ens ha visitat en Jordi Gros, després d'alguns anys sense veure'l (foto).

La propera setmana, viatge turístic a Andorra. Esperem que les temperatures siguin més assequibles i el dissabte puguem visitar les botigues.Si voleu consultar els resultats d'aquest grup, podeu clicar aquest enllaç.

L'equip B ha empatat amb el Sant Martí B, equip ple d'amics i coneguts. El Sant Martí B s'ha presentat amb importants baixes, però tot i això contaven amb un millor equip que el nostre. Bon resultat per a nosaltres, més encara si s'ha aconseguit guanyant una última partida que estava més que perduda.

Podeu trobar més detalls d'aquest matx al bloc de l'Héctor Hernández.

També al bloc del Joan Fontanillas trobareu informació d'aquest matx. Si voleu consultar els resultats d'aquest grup, podeu clicar aquest enllaç.

Mala jornada pels equips C i D, us deixo amb la ja habitual crònica del Marco Antonio González.

Con un extraño optimismo

Desde primera hora del domingo pasado (equipos en cuadro por las numerosas bajas) ya se preveía una jornada complicada la de este domingo día 12 y si a eso le sumas el alto nivel de los dos rivales (Paretana A y Ateneo Colón C), los pronósticos no eran muy generosos para los nuestros.

Sobre las 09 llegaba la expedición del Congrés C al territorio paretano entre el - 4 de temperatura y el + 15 de la copa de vino de Tort (para entrar en calor). Quizás fue una de las claves el no cambiar los cafés , croissants y cacaolats del bar "las pistas" por un chupito orujo o de finas hierbas. El resultado: un brillante Tort puntuando con solvencia y el resto muy bien gracias (salvándonse de la quema nuestro refuerzo del equipo D Herrerías). En el D las cosas no es que fueran mucho mejor, es más fueron peor (un 8), nada que reprocharles al ser ya un enorme mérito juntar un equipo con todas las bajas acumuladas de los equipos superiores. Y es aquí donde emana el optimismo, más bajo no caeremos, ahora iremos para arriba y los rivales son a "priori" más asequibles, con lo que a animarse arrejuntar fuerzas , a recuperar efectivos,
y a conseguir las dos permanencias. Força Congrés!

Paretana A 5,5 - 2,5 Congrés C (baja de Cristian por malaltia)

Ateneo Colón C 8 - 0 Congrés D (una baja por falta de efectivos)

M.A.


Crònica des de l'equip D


La tercera ronda del per equips d´enguany ens ha deparat una altra derrota, el segon 8-0 que recollim en tres rondes. És evident que en el nostre cas s´està imposant la lògica de l´Elo, no en va som l´equip més dèbil del grup. Estem notant molt, a més de la diferència d´Elo esmentada, altres factors no menys importants, com la inactivitat escaquística que arrosseguem molts dels components i la característica de debutants d´alguns dels nostres companys. Ara bé, tot això no treu res, crec, a la il.lusió de jugar aquest entranyable campionat dels diumenges al matí, tants anys patit i gaudit a parts iguals.
L´encontre d´avui s´ha decantat de seguida del costat dels anfitrions. Partíem d´un 1-0 d´entrada per la incompareixença del nostre vuitè convocat. De seguida ha caigut el nostre setè, en el duel benjamí de l´encontre, al cap d´una estona queien l´Emili al segon i el Paco al quart, i jo, al tercer quan, amb dos peons d´avantatge després que el meu jove rival ha entregat el peó de b a un gambit Evans que he pogut salvar sense aparent desavantatge posicional i després que en una combinació de canvi central li caigués el peó de d4, inmediatament, i en un moment de precipitació que m´ha de fer reflexionar, volent simplificar sense solta ni volta, en un clar exemple d´alló que es diu en castellà de "ir por lana y salir trasquilado", pensant-me que el meu rival ja no jugava, m´he deixat un cavall a d2 que, simbòlicament, m´ha fet cavalcar cap a l´abandonament després de deixar-me ja un Txb7. El Ferran queia a la sisena taula una mica abans, mentre que els últims bastions de l´equip, en Javier Romero al 5 i el nostre primer, avui un reforç de luxe, el Carlos Fraile, ressistien, encara, éssent el Carlos l´últim a inclinar el rei en un final de peons en el qual el rival ha aconseguit coronar i deixar la partida definida, en impedir que els dos peons de més del Carlos tinguessin oportunitat d´arribar a primera.
Enguany ens ha tocat patir per aconseguir salvar la categoria, i ens tocarà encara més, donades les alineacions que pel moment hem pogut contrastar als altres encontres del grup en les primeres tres rondes del Campionat. Evidentment, ho intentarem, insisteixo, amb tota la il.lusió.
Salutacions cordials.

José Juan Fernández.
 
Si voleu consultar els resultats del grup de l'equip C, podeu clicar aquest enllaç.

Si voleu consultar els resultats del grup de l'equip D, podeu clicar aquest enllaç.


No ha estat un dia per tirar coets, però com diu M.A., vindran dies millors. Tenim un viatge a Andorra molt complicat, però després tenim unes quantes rondes per jugar-nos els "cigrons"

Salut i escacs,

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Gran jornada al Congrés i gran crònica! Vau ser molt amables en tot moment. Per cert, ja em vaig llegir el Don Juan. Quin fart de riure! Semblava una pel·lícula de Passolini...

Roger Salvo ha dit...

Gràcies Joan per les teves paraules. Bé, ja coneixes el nostre local, pots venir quan vulguis, seràs ben rebut.

Referent al llibre me n'alegro que t'hagi agradat, de ben segur que tu el cuidaràs millor que jo.

Salutacions,