divendres, 3 de juny del 2011

Cara i creu


Ja estem a juny i la Federació Catalana d'Escacs ha publicat puntualment la segona llista d'Elo de l'any, de les tres que toquen. Aquest tema és doblement gratificant, per una part la puntualitat i per una altra el sistema de poder controlar els Elos amb antelació, que permet que un cop es publiquen com definitius hagin molt poques reclamacions. Francament el tema de les llistes d'avaluació de l'Elo català, s'ha anat polint any rere any i en aquest moments crec que estem en una situació d'excel•lència. Desgraciadament a les coses ben fetes ens acostumem ràpidament i sovint les veiem com normals i no les valorem com cal.

Podeu consultar la llista d'Elo del Club d'Escacs Congrés, clicant aquest enllaç.

Si voleu consultar la llista d'Elo del Club d'Escacs Congrés que el Josep Sadurní té penjada al seu web, cliqueu aquí.

L'altre cara de la moneda, està sent últimament el nostre Butlletí d'Escacs, la revista oficial de la Federació Catalana d'Escacs. El butlletí d'Escacs cada cop surt amb més retard, l'últim número que ha sortit va ser el de desembre de 2010 i va sortir ben entrat el 2011, per la seva part el primer número del 2011 encara no ha sortit. No sé quins problemes té la Federació perquè passi això, com no puc creure que sigui per desídia, potser tenint en compte en els moments que ens trobem de retallades generalitzades, la Federació Catalana d'Escacs tingui també problemes per aconseguir les subvencions que tenia fins fa poc i que es vegi en la necessitat de prioritzar temes de la seva competència, però si aquest fos el cas, el que no pot ser és que el butlletí no surti puntual sense cap explicació. Aquest tema és suficientment important perquè s'obri un debat. Jo seria partidari, si és necessari, de reduir la qualitat de presentació, però mantenint la qualitat de continguts. Seria un desastre que la revista que ha mantingut la nostra història durant tants anys i a més amb l' idioma del nostre país, pogués desaparèixer per problemes econòmics. Si, ja sé que potser sóc una mica alarmista, però en aquest temps que es retalla en sanitat, educació, cultura i tantes altres coses fonamentals... doncs això.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Roger, en general el fet de fer revistes dóna molta feina. AL Sant Martí, al llarg de la seva història n'han fet moltes i totes han acabat sucumbint per la feinada que suposa editar-les o trobar gent que escrigui. En el cas del butlletí, on sempre hi hauria gent disposa a escriure articles, ni que fos per a publicitar-se indirectament com a bon jugador i per tant possible professor partícular, el problema té a veure més amb internet i els formats electrònics.
En algún moment o altre es plantejarà si fer el butlletí en format electrònic i que cada club se l'imprimeixi gastant ell la tinta i el paper.
No m'agrada la idea, que consti, però acabrem per aquí algún dia. Sóc soci d'altres entitats que no tenen a veure amb escacs, centenàries o quasi, i també estan deixant morir aquest tipus de publicació tan emblemàtica.
Ja veus que en mi tens a un lector abnegat i content pels teus articles (ara que jo em relaxo més com a blogger).

Roger Salvo ha dit...

Gràcies Joan pel teu interès, entenc el que dius i en general estàs encertat, la dinàmica va per a on tu dius. Però això no vol dir que en tots els casos sigui encertat, hi ha situacions que pot ser un avantatge i altres pot ser un pas en rere. Des de la Federació Catalana d'Escacs, donen una ràpida informació des del seu web i sobretot, indirectament, des d'Ajedrez Noticias Diarias, però aquesta, des del meu punt de vista molt bona informació, li falta, com és normal, contingut. Aquest és el paper que des de fa algun temps, penso que també correctament, es fa des del Butlletí. El Butlletí complementa amb bons comentaris, tant les cròniques dels tornejos com amb partides ben comentades. Crec que això s'ha fet molt bé, però el que ho esguerra és que no és el mateix que el Butlletí surti dos mesos després de que s'ha jugat el torneig a que surti quatre o cinc mesos després.

No put fer judicis de valor del que està passant perquè ho desconec, però si és un problema de diners i/o falta de col•laboracions, que ho facin públic que segur que entre tots ho podrem solucionar.

Referent a la teva baixa forma com a "blogger", dir-te que això no pot ser, ets el número 1 i tens que seguir exercint, ànims campió.