dijous, 10 de desembre del 2009

Festival Bali


A Benidorm, a l'Hotel Bali, del 27 de novembre al 8 de desembre s'ha celebrat el VIII Festival Internacional d'Escacs.

En aquest festival es juguen diferenst torneigs: A ritme normal, semi ràpides, ràpides, pel matí, per la tarda, nocturns, per a aficionats, per a professionals i també per a sub 16.

Com he dit es jugà a l'Hotel Bali, un "monstre" de 35 plantes d'alçada. Els torneigs a ritme normal són els d'aficionats. Un per a jugadors de menys de 2300 punts d'Elo internacional i l'altre per a jugadors amb un Elo internacional inferior a 2000. Aquests torneigs tenen uns premis força interessants, tan sols comentar que el primer classificat del torneig per a jugadors de menys de 2000 punts d'Elo ha rebut un premi de 4.500 euros.

Com és habitual on hi ha diners hi ha polèmica. La jugadora nord americana Svetlana Kiseleva (que va quedar en segona posició), ha estat desqualificada per negar-se a ser registrada per l'organització. Sembla ser que l'organització i els arbitres tenien indicis de què utilitzava utensilis electrònics.

Si voleu més informació sobre el tema podeu consultar l'editorial d'Ajedreznd o la següent crònica.

Bé, no era d'això del que volia parlar. El meu interès era parlar dels amics i coneguts que han participat en aquest festival.

Cal dir que la majoria van participar al torneig de -2300. En primer lloc vull ressaltar la participació d'en Fermín Tejero del Club d'Escacs Congrés, que ha fet uns meritoris 6 punts de 10 possibles.

També han fet 6 punts l'amic José Aranda i l'Imar Tallo, els dos del Club d'Escacs Sant Martí. L'Aranda ha fet un torneig molt meritori i podria haver quedat dels primers si hagués tingut una mica de sort a les últimes rondes.

Els primers classificats catalans en aquest torneig han estat:

  • Joan Trepat del Lleida, 7,5 punts.
  • Juan David López del Peona i peó, 7 punts.
  • Josue Exposito de l'Esparraguera, 7 punts.
  • Victor Lillo del Figueres, 7 punts.

Si voleu consultar la classificació final i/o consultar altres torneigs del Festibal Bali, cliqueu aquí.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Aranda y Tallo en Bali? Qué callado se lo tenían... Ya podrían hacer alguna croniquilla para la web del club...

Roger Salvo ha dit...

L'Aranda, a més de jugar l’obert sub 2300, va jugar l’obert de semi ràpides a 15 minuts en que jugaven també els professionals i va jugar varis torneigs nocturns de ràpides a 5 minuts (el que es va jugar el dia 2 va quedar quart), com veus no va perdre el temps.

Per cert, que penses del cas Kiseleva?