diumenge, 22 de setembre del 2024

Open 50 Aniversari Sant Martí. 1a ronda

 

Ahir 21 de setembre de 2024 va començar el I Open 50 Aniversari Sant Marti, amb 143 participants en dos grups. El màxim del torneig, el que estava previst per omplir la sala, era de 150 participants; pràcticament la sala plena.

No està gaire malament tenint en compte la gran quantitat de oberts que es juguen en aquestes dates a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A això es té que afegir que també en aquestes dates, a partir del 6 d'octubre estan programats els Campionats Territorials de les diferents delegacions de la FCE, i pel que fa al tema del que estem parlant, molt especialment el Campionat Absolut Territorial de Barcelona 2024, que apart del grup general, també compta amb 3 grups més.

Una tardor amb molta oferta de tornejos d'escacs. Però anem a aquesta primera ronda de l'Open 50 Aniversari Sant Martí.

Començaré com a destacat que el torneig compta amb uns arbitres amb una gran capacitat contrastada.


El grup A compta amb 62 participants. Malauradament no compta amb cap GM. Però hi ha un MI i alguns MF; això fa que el torneig sigui força atractiu pels inscrits, ja que dona més possibilitats a una més amplia gama de participants; de ben segur que haurà una forta competitivitat.

En aquesta primera ronda, en aquest grup la llei de l'Elo s'ha imposat clarament. 

Podeu accedir als resultats d'aquesta primera ronda des d'aquest enllaç

El grup B compta amb 81 participants. Molts participants del Sant Martí, i també molts jugadors i jugadores de totes les edats i gènere, principalment habituals als tornejos organitzats pel Club d'Escacs Sant Martí; en realitat un grup amb gran quantitat d'amics i amigues.

En  aquest grup, a diferencia del grup A, si atenem a l'Elo, ha hagut moltes sorpreses. Hi ha molts nens i nenes que tenen un Elo baix però amb un nivell molt superior a aquest Elo i que donaran més d'un ensurt (i us puc assegurar que no són indis😌). 

Podeu accedir als resultats d'aquesta primera ronda des d'aquest enllaç

Us passo unes fotografies d'aquesta primera ronda.

Primer de tot vull destacar tres jugadors amb un gran mèrit:

El Fausto Nuñez, que amb 94 anys segueix amb una molt gran afició.


El Manuel Vargas i l'Andrés Hinarejos, que superant les seves situacions es dediquen a la seva passió pels escacs.

























En aquest torneig no participo com a jugador, malauradament encara no em sento gaire fi per poder jugar. Però si que estaré (si la meva situació sanitària m'ho permet) el màxim de rondes que pugui fent fotografies.

Salut i escacs,