dijous, 12 de setembre del 2024

Amics, companys i coneguts (2024) 2ª part

 

En aquest article torno a escriure sobre l'àlbum fotogràfic que denomino "Amics, companys i coneguts", en aquesta ocasió la segona edició de l'any 2024. Com sabeu els que seguiu aquest blog, des de l'any 2016 faig uns àlbums, titulats "Amics, companys i coneguts",  amb fotos de l'entorn proper, més concretament, com diu el títol, de jugadors i jugadores principalment amb fitxa de la FCE, és a dir, coneguts i conegudes dels escacs catalans i molt sovint (no per casualitat) d'amics i amigues.

Amb data de l'11 de maig, vaig fer el primer article sobre aquest tema de l'any 2024. En aquell article, a part de fer referencia a les fotos que havia fet en aquells moments (345 fotos), també vaig fer referencia de tots els articles sobre aquesta temàtica que havia fet anteriorment.

Podeu consultar aquell article des d'aquest enllaç.

En aquest segon article, després de quatre mesos, he afegit a l'àlbum  200 fotografies; majoritàriament fetes a l'Obert Internacional Sant Martí 2024, però també es poden trobar fotografies d'altres esdeveniments escaquístics.  

Us passo unes fotos que he escollit entre aquestes 200 fotografies:















Bé, en aquests moments l'àlbum té 545 fotos.

Podeu consultar aquest àlbum des d'aquest enllaç.

Al final d'aquest any 2024, un cop l'àlbum estigui finalitzat, com és natural i si no passa res, l'àlbum tindrà un bon "grapat" de fotografies més.

Salut i escacs,  


dijous, 5 de setembre del 2024

Jocs d'escacs (8)


En realitat el títol d'aquest apartat hauria de denominar-se "Els meus jocs d'escacs". Fins ara he fet set articles sobre aquest tema, i avui és el vuitè.

L'últim, el setè, el vaig fer el 30 de maig de 2022; fa més de dos anys.

En aquests moments, la meva col·lecció de jocs d'escacs compta amb 58 jocs. Com ja he explicat en diverses ocasions, la majoria d'aquests jocs d'escacs són regals de persones que m'aprecien, en general familiars i amics. Però, també, alguns els he comprat jo.


Ús passo les últimes adquisicions:

Aquest joc d'escacs va ser un regal de la Maria Isabel i la seva filla, la Mary. És un  joc de ceràmica realment molt maco. Gràcies a totes dues.


El següent és un joc que vaig trobar als encants de les Glòries. Quan el vaig adquirir, tant les peces com el tauler, estaven una mica bruts. Però gràcies a les grans habilitats de la meva dona, la Luisa, en temes de rehabilitació, doncs han quedat força bé.  


El tercer és un joc d'escacs plegable de plàstic ben modest, però que té la seva historia. No ús ha passat mai que busqueu una cosa desesperadament, en aquest cas una documentació, i mireu per tots els llocs, armaris i calaixos que feia anys que no miraves; doncs com sovint passa el que busques no acaba de sortir però surt una altre cosa amb la que no comptaves. Doncs aquest és el cas, a la part baixa d'un calaix, va sortir aquest modest joc d'escacs del qual no tenia cap referencia. Per cert, la documentació que buscava, també la vaig trobar.


El quart és un joc petit però molt maco, el vaig trobar fa poc en una botiga de decoració quan buscava un regal per a un familiar.



A la pestanya fotos, hi ha un àlbum dedicat als jocs d'escacs que tinc. Si voleu consultar aquest àlbum i no el voleu buscar, podeu accedir-hi des d'aquest enllaç.

Com se sap, hi ha molts tipus de jocs d'escacs. Els jocs d'escacs, a part de la seva funció principal, que és, òbviament, jugar amb ells, també se'ls ha donat altres utilitats. Podem trobar jocs d'escacs decoratius, històrics, artístics, econòmics (pel seu preu són una inversió), etc. etc.

En aquest sentit, suposo que us ha cridat l'atenció que parli de jocs d'escacs amb criteri econòmic, mireu aquest vídeo i ja em direu.




Aquests escacs no crec que s’utilitzin gaire per jugar partides; és més, és molt probable que alguns dels que els han adquirit ni tan sols sàpiguen jugar als escacs. La ostentació del ser humà és un tema, des del meu punt de vista, realment nefast.

Salut i escacs,

diumenge, 1 de setembre del 2024

Com cada any, el setembre obert


Que ràpidament ha passat el mes d'agost! Però no com estava programat per la nostra part, com us deia a l'últim article, la idea era fugir de la calor i xafogor de Barcelona i anar a refugiar-nos al poble.

Doncs, com passa sovint, un problema sanitari (en aquesta ocasió no ha estat meu, sinó de la meva dona), res greu però si molest, ens ha fet estar tot aquest mes d'agost a Barcelona.

És curiós que si no fos per les altes temperatures, a Barcelona (especialment als barris no turístics) al mes d'agost s'està francament molt bé.

Però anem al que toca en aquest blog, i tal com em vaig comprometre a l'últim article de juliol, avui, 1 de setembre, estic de tornada, amb moltes ganes d'estar amb vosaltres.

Avui vull recopilar els tornejos, a ritme clàssic, del Circuit Català que s'han jugat aquest mes d'agost.


XXXIII Festival Internacional d'Escacs de La Pobla de Lillet, 
del 2 al 10 d'agost de 2024


Foto: Àlbum del torneig

Podeu consultar la classificació final des d'aquest enllaç

Podeu entrar a l'álbum de fotos de l'organitazació des d'aquest enllaç


48 Obert Internacional d'Escacs "Ciutat de Badalona"


Podeu consultar la classificació final des d'aquest enllaç


VI Obert Internacional d'Escacs Sant Adrià 2024


Foto: C.E. Sant Adrià


Podeu consultar la classificació final des d'aquest enllaç


Obert Internacional d'escacs de Sants-Ciutat de Barcelona 2024. Del 23 d'agot a l'1 de setembre.


Foto: Carles Vilà

Foto: Carles Vilà


Podeu consultar la classificació final des d'aquest enllaç

Podeu entrar a l'álbum de fotos de l'organitazació des d'aquest enllaç


En fi, el mes de setembre comença i, com cada any, amb ell un nou tarannà escaquístic a casa nostra. Com sempre miraré de fer un article, com a mínim setmanal.

Salut i escacs,