dimarts, 14 de juny del 2022

Indicadors 2022


El passat dissabte 11 de juny, la Federació Catalana d'Escacs va celebrar l'Assemblea General Ordinaria.

Dins l'ordre del dia havia un apartat amb el títol Indicadors 2022.

Aquests indicadors són una sèrie de dades les quals permeten saber l'evolució de diferents camps dels clubs i jugadors adherits a aquesta federació.

La publicació anual d'aquestes dades també permeten fer comparacions amb diferents anys anteriors, la qual cosa ens permet fer unes petites, però importants, estadístiques de com evolucionen diferents factors any a any.

Aquests indicadors estan publicats al web de la FCE. Si preferiu entrar directament ho podeu fer des d'aquest enllaç.

Per la meva part, en aquest article us poso el que em sembla més interessant. Especialment l'evolució de clubs (és preocupant la disminució de clubs) i la quantitat de jugadors federats (cal tenir en compte que la quantitat de l'any 2022 és fins el mes de maig).

Evolució dels clubs.

Imatge: FCE

Si comparem amb l'any 2019 s'han perdut 12 clubs. Però és evident que la pandèmia ha fet molt de mal, També ressaltar que a l'any 2022 ha hagut una important recuperació amb respecte a l'any 2021.


Evolució de les llicències federatives

Imatge: FCE

Imatge: FCE

Sobre el tema de les llicències crec que podem estar satisfets, tot dona ha entendre que s'han recuperat força i que properament estarem amb unes xifres igual o millors que abans de la pandèmia.


Resum Circuit.

Imatge: FCE

Les dades que surten publicades sobre el Circuit Internacional són fins l'any 2019. Normal, aquest any la majoria de probes encara no s'han jugat. No obstant això, si atenem a les llistes de inscrits a aquestes probes tot fa pensar que aquestes dades seran tot un èxit.


Àrbitres amb llicència de la FCE segons 2021.

Imatge: FCE

En aquest article us he posat els temes que em semblen més interessants, si voleu més informació la trobareu a l'enllaç dels indicadors 2022.

Per la meva part us convido ha que entreu a l'article que sobre aquest tema vaig fer el 26 de novembre de 2020, ho trobareu en aquest enllaç. En aquells moments tot eren incògnites sobre el nostre futur, ara ja podem comparar.

Salut i escacs,