dilluns, 21 de febrer de 2022

Per equips 2022. Cinquena ronda.

 


Cinquena ronda i la confecció dels equips segueix sent molt irregular. Curiosament en alguns casos (molts), alguns jugadors que les primeres rondes no van jugar es van incorporant, però es dona la paradoxa de què uns altres que si van jugar ara no juguen; el que fa que alguns clubs tinguin problemes per poder confeccionar tots els seus equips.

Sanitàriament sembla que hem millorat força, però encara no estem tan bé com ens agradaria.  

Llegeixo al diari Elperiodico d'avui el següent:

"Baixen els ingressats a hospitals (n'hi ha 1.790) i els malalts a ucis (273).

La Conselleria de Salut de Catalunya ha declarat aquest diumenge 22 ingressats menys per Covid-19 (hi ha un total de 1.790 a tots els hospitals catalans) i cinc crítics menys a les ucis (hi ha un total de 273 malalts greus).

Paral·lelament, ha notificat 2.403 nous contagis, una xifra inferior a la dels dies passats, però cal tenir en compte que en cap de setmana es notifica menys. D'altra banda, aquest diumenge no s'ha declarat cap mort. Des de l'inici de la pandèmia, a Catalunya se n'han contagiat 2.290.717 i n'han mort 26.459.

A més, l'índex de reproducció (Rt) ha pujat dues centèsimes, fins als 0,68 punts, mentre que el risc de rebrot ha caigut 53 punts i és als 862. La positivitat (indicador que reflecteix el percentatge de proves positives a la darrera setmana) s'ha situat al 12,85%.

L'OMS considera que l'epidèmia està controlada quan aquest percentatge no supera el 5%. La incidència acumulada a 14 dies ha baixat de 1.427,15 casos per 100.000 habitants a 1.306,01 i la de 7 dies ha reculat de 515,42 casos per 100.000 habitants a 484,59. Els CAP van atendre aquest dissabte 2.497 visites relacionades amb el cóvid. En els pitjors moments de la sisena onada, hi va arribar a haver 100.000 visites diàries.

Entre el 10 i el 16 de febrer, Catalunya ha declarat 221 víctimes mortals. La setmana anterior van ser 263. Els metges segueixen posant el focus en què, malgrat que la sisena onada ja està de baixada, el cóvid-19 continua sent una infecció mortal".

Foto: Ferran Nadeu

Com dada més significativa, ahir no va haver cap mort, una dada mol bona.

Però, com sempre, anem a la crònica del Club d'Escacs Sant Martí. Aquesta cinquena ronda ha estat francament dolenta: derrota dels equips A i B, l'equip C descansava i victòria de l'equip D.

En aquesta ocasió, el primer equip jugàvem amb l’equip de l'Agustí, aquest equip no juga a la seva seu i el campionat per equips el juga en una amplia sala al "Centro Galego de Barcelona".


La veritat és que anàvem amb moltes baixes, qüestió normal aquest any, però ells també tenien alguna d'important. Tan si val, la qüestió principal és que a alguns, la inacció pel tema del virus, no la hem “pait bé”, i estem jugant realment malament. Espero que poc a poc anem agafant la forma.

Us passo l'acta d'aquest encontre:

Imatge: FCE

Els resultats d'aquest grup han estat aquests:

Imatge: FCE

L'equip B, entre els jugadors que des del principi no juguen i els jugadors que reforcen al primer equip, doncs principalment estan jugant jugadors que en condicions normals jugarien a l'equip C.

Us passo els resultats d'aquest grup:


Foto: Carlos Fuentes

Foto: Carlos Fuentes

Foto: Carlos Fuentes

Foto: Carlos Fuentes

Com he comentat abans, a l'equip C en aquesta ronda li ha tocat la vacant que hi ha en aquest grup.

Us passo els resultats d'aquest grup:

L’equip D ha estat l'únic que ha guanyat.

Us passo els resultats d'aquest grup:

Imatge: FCE

Bé, per finalitzar una reflexió, si no volem baixar de categoria es tenen que donar dues situacions: recuperar jugadors, i també (alguns) recuperar la forma l'abans possible.

Salut i escacs,