dimecres, 10 de novembre del 2021

Breus comentaris (27)



Torno al format “Breus comentaris”. No tenia previst utilitzar en aquesta ocasió aquesta mena d'articles i ja estava treballant en un altre, però un fet que he vist ahir mateix m'ha fet canviar d'opinió.

El passat dilluns 8 de novembre va tornar a emetre, després d’uns quants mesos sense fer-ho, el programa d'escacs Cooltura Escacs. Aquest programa portat per dues persones membres de la Federació Catalana d’Escacs, i que s'ha caracteritzat en l'etapa anterior a aquest mesos que han estat aturats per portar majoritàriament al programa a altres companys de la de la Junta de la FCE, ha començat també en aquesta ocasió portant una persona d'aquesta junta, el David Ayza.



Foto: Cooltura Escacs

Foto: Cooltura Escacs

Però el que m'ha cridat especialment l'atenció d'aquest programa és que han donat una important “primícia”. Aquesta primícia és que la Junta Directiva de la Federació Catalana d'Escacs ha decidit que el David Ayza sigui el nou Secretari General de la federació en substitució de Jaume Gayoso que era el que ostentava aquest càrrec.

Foto: Cooltura Escacs

En principi res a dir, possiblement el David Ayza ho farà força bé. Però hi ha una cosa que no em sembla correcta, com és possible que uns membres de la direcció de la federació facin públic una noticia tan important sense que cap mitja oficial d'aquesta federació s'hagi pronunciat? És més, a dia d'avui en l'organigrama federatiu que surt al Web de la federació encara surt la situació anterior (espero que això s'arregli ràpidament).

Francament això no dona una bona imatge, la nostra federació dins les grans dificultats que hem patit i que encara patim, esta fent moltes coses ben fetes, però qüestions com aquesta donen a albirar un tarannà gaire positiu. Crec que la Federació Catalana d’Escacs hauria d'informar ràpidament d'aquesta situació i, també, no estaria de més donar explicacions del perquè d'aquest canvi. Més que res per allò de la transparència, de la qual a vegades ens omplim la “boca”.

Com aquest comentari ha estat més llarg del que són els breus comentaris habituals, en aquesta ocasió no faré tres comentaris i faré dos.

Els següent comentari és sobre el Campionat d’Espanya de Veterans que s'ha desenvolupat recentment a Altea (Alacant), entre els dies 31 d'octubre i 7 de novembre comptant amb la participació de 183 jugadors, amb una amplia delegació catalana.

A la categoria +65, el Gran Mestre José Luis Fernández García, amb 7,5 punts, s'ha alçat amb el campionat. Alberto Pastor Alonso de Prado ha ocupat la segona plaça amb els mateixos punts, mentre que José Ponce Navalón, amb 6,5 punts, ha ocupat la tercera plaça gràcies a un millor desempat que la resta de jugadors.

El conegut Mestre Internacional Michael A Rahal s'ha proclamat campió a la categoria +50 sumant un total de 7,5 punts. Amb 7 punts han finalitzat Francisco Carrera Pérez qui ha ocupat la segona posició, i el Mestre FIDE Vicente Cano Giménez, qui ha completat el podi.

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Podeu consultar la classificació final de +50 des d'aquest enllaç.

Podeu consultar la classificació final de +65 des d'aquest enllaç.

De l'amplia delegació catalana us passo unes fotos dels que he pogut reconèixer, tasca complicada degut a les mascaretes.

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Bona competició que resulta atractiva per als veterans amb ganes de jugar.  A destacar que el torneig s'ha desenvolupat amb els dos grups pertinents, +50 i +65, per separat; el que fa el tema molt adequat. El que no em sembla que sigui adequat és el que passa a Catalunya, on generalment es fa el Campionat de Catalunya de Veterans en un sol grup.

Salut i escacs,