dijous, 4 de març del 2021

Breus comentaris (25)



L'últim article etiquetat com a “Breus comentaris” el vaig fer amb data 10 de setembre de 2020. Avui torno a aquest format amb tres comentaris.

El primer comentari fa referencia a la noticia apareguda al web de la Federació Catalana d'Escacs sobre l'ajornament del Campionat de Catalunya de Veterans 2021

La veritat és que la noticia és ben escarida, diu això: "Davant les restriccions que ha posat la Generalitat de Catalunya de no poder fer campionats amb esportistes veterans i la incertesa de la situació sanitària actual, s'ha d'ajornar el Campionat de Catalunya de Veterans 2021. Una vegada més, es posposa aquest campionat i es buscarà unes altres dates en el moment que la situació ho permeti".

Imatge: FCE

Normal, això era previsible en aquesta situació que estem patint. En aquest sentit, també és totalment previsible l'ajornament del Campionat de Catalunya per equips; crec que la FCE no trigarà gaire a comunicar-ho.

El segon comentari tracta del primer torneig "Hybrid Cities Match" que es va jugar el cap de setmana del 20 i 21 de febrer. Aquesta nova modalitat ha enfrontat a seleccions d'aquestes quatre ciutats: Barcelona, Bratislava, Oslo i Malmo.

Foto: FCE

La selecció de Barcelona estava formada pels següents jugadors:

GM Romain Edouard 2614 (Lapinews)

GM Alvar Alonso 2564 (Guirepa)

GM Fernando Peralta 2554 (FernandoPeralta)

GM Marc Narciso 2520 (Sitojumi)

GM Víktor Moskalenko 2478 (Nemo101)

La classificació final ha estat la següent:

Imatge: FCE

El torneig s'ha jugat a les quatre seus simultàniament amb taulers de retransmissió i dispositius electrònics, sent la seu de Barcelona la de la FCE. Les partides s'han pogut seguir a través de la plataforma Lichess.

En aquest vídeo trobareu una explicació més didàctica i concreta:


La veritat és que cal felicitar a la Federació Catalana d'Escacs per aquesta proposta imaginativa en aquests moments tan difícils que estem passant.

El tercer comentari és sobre la tornada i nou format del programa radiofònic sobre escacs "Cooltura Escacs".

Imatge: Cooltura FM

"Cooltura Escacs" va ser el primer programa radiofònic que va haver fa ja alguns anys. Temporada a temporada va anar canviant els seus presentadors i també els seus contiguts i formats.

En aquesta nova temporada ha tornat el Pere Reginaldo i compta com a presentadora a la Diana Ruth López (que ja va col·laborar a la temporada anterior).

Foto: Cooltura Escacs

Foto: Cooltura Escacs

He de dir que al Pere Reginaldo l'he vist en plena forma, com en els seus millors moments. No m'estranyaria (a pesar de que al seu moment va dir que deixava tot el que fes referència als escacs), que a la nova Junta de la Federació Catalana d'Escacs figurés el seu nom.

Salut i escacs,