diumenge, 10 de març del 2019

Per equips. Vuitena ronda.


Vuitena ronda. Sembla que el calendari s'hagi volgut riure dels participants d'aquest grup i per la vuitena i penúltima ronda ens ha ofert uns encontres realment dramàtics.

Per la part alta de la classificació el calendari ens ha proporcionat els enfrontaments de: l’Ateneu Colon (1r) amb el Peona i Peó (4t), i el Catalunya (2n) amb el Sant Martí (3r). A la part baixa de la classificació, on s'està lluitant  per eludir el descens, el calendari també ha estat capritxos i enfronta, per una part al Colon Sabadell B (10è) amb el Sant Adrià (7è), i per altra el Maragall (8è) amb el Sitges (9è). Resumint, podem dir que dels cinc encontres d'aquesta jornada tan sols un, el que enfronta al Castelldefels (5è) amb el Gramenet (6è), no és altament dramàtic.

Tot el que he escrit fins ara ho he escrit aquest matí, abans que es sàpigues cap resultat. He de dir també, que avui, per una indisposició no he pogut jugar amb el meu equip, el que fa que no tingui referències directes del nostre matx i que en aquesta ocasió no hagi pogut fer i penjar fotografies com és el meu costum.

Bé, han passat les pertinents hores i ja tinc els resultats del que ha passat aquest matí.


Del matx entre l’Ateneu Colon i el Peona i Peó, podem treure el terme de dramàtic i canviar-lo per sorprenent, i no tant pel resultat, sinó per l'equip que ha presentat el Peona i Peó. No sé les circumstancies que han portat al Peona i Peó a donar aquest pas, però està clar que això desvirtua alguns dels possibles desempats finals d'altres equips. Podeu consultar l'acta d'aquest matx en aquest enllaç.

En l’altre matx a la part alta de la classificació, segurament el més transcendental, entre el Catalunya i el Sant Martí, el guanyador ha estat el Catalunya amb la qual cosa s'assegura el Play Off d’ascens. Tal i com vaig comentar a l'article anterior, felicitar al Catalunya Escacs Club i desitjar-los molta sort en la seva lluita per assolir l'ascens.

Podeu consultar els resultats individuals d'aquest matx en aquest enllaç.

Podem dir que si bé a la part alta de la classificació tot està força clar, en canvi, a la part baixa encara molt està per decidir.

Aquesta és la classificació:


La propera i última ronda tenim els següents enfrontaments:


En fi, una última ronda amb alguns encontres força interessants.

Abans d'acabar, voldria comentar que sembla poc elegant l'actitud del Peona i Peó, situació que m'ha sorprès, doncs sempre he tingut a aquest club en un gran concepte; tampoc sembla de rebut l'alineació que ha presentat avui el Colon Sabadell B (podeu consultar l'acta d'aquest matx en aquest enllaç), una alineació que va ser possible perquè els equips de Divisió d'Honor que lluitaran pel títol aquesta ronda descansaven.

Però, deixem les coses clares, cap de les dues accions és antireglamentària, ara bé, estic fart de tanta hipocresia, parlem d'ètica quan fan alguna cosa d'aquesta mena els altres, però no tenim cap mena de mania quan ens beneficia a nosaltres.

El que fa falta és que des de la FCE revisin els articles dels reglaments, per limitar al màxim aquests tipus de situacions que adulteren la competició al perjudicar a tercers.

Salut i escacs,

6 comentaris:

DAVIDVIGO ha dit...

Bona nit!

Llàstima no hagis vingut avui a Casinet. El matx ha estat d'infart i propi d'un matx de Primera Divisió, no com altres llocs. Gràcies per els teus bons desitjos. Primer lluitarem amb Ateneu Colón, club amic. Ho tenim complicat ja que el desempat avui se'ls ha disparat, gràcies a l'alineació impròpia d'una categoria seriosa com la Primera Divisió que ha presentat el Peona i Peó. Si acabem jugant el playoff (tenim molts números ja que hem de guanyar al Colón per més de 6'5 i això és força complicat, a un equip com Ateneu Colón). El playoff s'augura contra Sant Cugat. Tmb rival dur i complicat.
A veure si algun dia veiem al Sant Martí a DH!

David Vigo

Fred ha dit...

Hola RogerLKa teva indisposició ens ha permes veure llums i ombres en els teus comentaris,Entre les ombres tenim l absencia de les teves fotos i del teu"ajudant"apart els comentaris del matx.Entre les llums la divisio wntre l avant matx i el tercer tiempo(aanalisi dels resultats.La actitut del Peona i Peo ha adulterat la competicio en diversos grups.Tot reglamentari per suposat,A la vista del "ewxit"penso que cal replantejarse dos articles.Un que ja es fa a DH i que cal fer ho extensiu a 1º i 2º Divisio i que es la plantilla tancada de llista de X jugadors(crec que son 15 i recuperar tambe allo de que quant un jugdor s alinea cinc vegades en un equipja no pugui baixarcap avall.Lamento la vostra derrota i tambe la nostra amarga victoria ja que s'ha consolidat el pitjor escenari i s ha confirmat el nostre descens.Fins la propera setmana amic!!! Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola David,

Veig que has enllaçat aquest blog i el que dic a la polèmica que se ha creat a Facebook. Malauradament, generalment a Facebook les discussions són força pobres, la gent proposa els interessos i l'amiguisme per sobre de trobar l'equilibri de la discussió.

En fi, gràcies per entrar en aquest blog després de tant temps.

Salutacions,

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Lamento profundament la pèrdua de categoria del nostre club. Com saps molt bé, jo em sento i sempre em sentiré part del Congrés.

No obstant això, soc conscient que el Congrés farà el que ha fet des de fa molts anys, llepar-se les ferides i preparar-se per al proper any, per lluitar per tornar a pujar.

Una abraçada, amic,

DAVIDVIGO ha dit...

Hola de nou,

entro cada setmana al teu blog i et vaig seguint, però no solc comentar les teves entrades. La última sí, pq sap greu que el Sant Martí s'hagi quedat un cop més a les portes de la glòria, ja se sap que això és l'esport (i nosaltres us haviem de guanyar si voliem aspirar a tot) i algun dia us veurem a DH.

En quant a la polèmica de fb, bé, per mi són uns fets lamentables i una deshonra per la Primera Divisió, però com és sol dir, ja s'ho trobaran, algun dia dependran de tercers el Pip, i ahi lo dejo.

Salut

David Vigo

Roger Salvo ha dit...

S'agraeixen les explicacions, David.

Salutacions,