dissabte, 1 de setembre del 2018

Setembre, toca tornar



Tal i com vaig prometre, ja estic aquí de nou. El mes d’agost ja és història i avui és 1 de Setembre; i el mes de setembre, com cada any, aquest blog torna a estar actiu.

En aquest mes d'agost ha continuat la frenètica activitat del Circuit Català d’Oberts Internacionals:

XXVIII Obert Internacional de la Pobla de Lillet

Foto: FCE

XLIV Obert Internacional Ciutat de Badalona

Foto: FCE

XIX Obert Internacional d'Escacs de Figueres "Miquel Mas"

Foto: C.E. Figueres

II Obert Internacional d’Escacs Sant Adrià de Besòs

Foto: FCE

XX Open Internacional d'escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Foto: Lourdes Porta

També cal esmentar la digna actuació al Campionat d’Espanya per equips de l’Escola d’Escacs de Barcelona a Divisió d’Honor, i del Barberà a Primera Divisió. Tots dos equips mantenen la categoria jugant contra potentíssims rivals.

Foto: FEDA

Foto: FEDA

Però, si m'ho permeteu, voldria destacar tres fets que s'han produït aquests agost que m'han agradat especialment.

El primer és el fenomenal Campionat d’Espanya sub-18 que a fet en Gerard Ayats, jugador del Llinars, fent 8,5 punts de 9 possibles.

Foto: FEDA

El segon ha estat el bon Campionat d’Espanya absolut que ha realitzat l’Hipolito Asis, actual campió de Catalunya, amb un magnífic tercer lloc a la classificació final. Però el realment destacat d'aquest fet és que això el permet obtenir una tercera norma de Gran Mestre, el que representa que obtingui aquest prestigiat títol. Enhorabona!!

Foto: FEDA

El tercer és la reaparició després d’alguns mesos de la prestigiada revista digital Ajedrez Noticias Diarias.


Una molt bona notícia sens dubte; qualsevol aportació a la difusió de notícies properes sempre és un fet positiu, i si és des d'un mitjà conegut i de prestigi, doncs, òbviament molt millor.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger: Benvingut de les merescudes vacances que realment necesitaves.Comparteixo plenament el contingut del teu article.En la nostre juventut apart del individual i el per equips només teniem la Copa Catalana en un format més agradable que l'actual,algun Obert com Berga i Manresa i qua va apareixer el Dicen va ser com un miratge.Per tant que a Catalunya de l'u de Juny fins el 30 de Setembre es pugui jugar cada dia als escacs ens posa al nivell de l'antiga Unió Sovietica!!!Comparteixo els teus elogis als nostres jugadors i als nostres equips en el Campionat d 'Espanya.Naturalment tot el meu suport a Ajedrez ND que tant ha fet pels nostres escacs.Salutacions i fins la setmana que vé amic Fred
Nota:No em ensava que sortiries amb tanta puntualitat.El Juliol et vaig veure molt desanimat!!
Celebro haver-me equivocat!!!!

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Gràcies per les teves paraules. Ser coherent amb el que es diu i ser puntual, són dues coses que defineixen clarament a una persona.

Fins aviat, amic.