diumenge, 25 de març del 2018

Col·leccionista?


El col·leccionisme és una afició que consisteix en l'agrupació i organització d'objectes d'una determinada categoria.

En el meu cas tinc 43 jocs d'escacs i més de 500 llibres d'escacs, se'm pot denominar com a col·leccionista?

Mai m'havia plantejat aquesta qüestió. En referència als jocs d'escacs tot va començar, fa més de 40 anys, com a regals de familiars i amics que quan sortien de Barcelona fent turisme, si veien un joc d'escacs, el compraven i me'l portaven saben que a mi m'agradava aquest tema; amb el temps van ser uns quants de diversos indrets.

Aquest joc d'escacs me'l va portar de Mèxic el meu pare l'any 1972

Més recentment, tenint ja una bona quantitat de jocs d'escacs, també m'he aficionat a comprar-los jo. En aquest sentit, aquesta mateixa setmana he comprat dos jocs d'escacs:



Que no us enganyi la foto, aquest tauler és de 54x54 cm.

Si us bé de gust, podeu mirar tots els meus jocs d'escacs en aquest enllaç.

Em puc definir com col·leccionista de jocs d'escacs? Potser si, això si, molt modest.

En referència als llibres d'escacs, no puc dir que em mogui cap criteri de col·leccionista, els compro per treure un profit del seu contingut. Però també he de dir que això, últimament, no és del tot cert.


Una "miqueta" de sentit de col·leccionista potser si que tinc, ja que quan trobo un llibre d'escacs vell, si té un preu raonable, normalment el compro.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger: Efectivament,una mica de col-leccionista si que tens.No es habitual reunir 43 jocs d'escacs,sobretot quan tots els jugadors sabem que aquest tipus de jocs son normalment per "fer bonic" ja que no son comodos per treballar i analitzar.En quant als llibres com a bon escaquista es cert també que els compres per treure profit pel seu contingut pero també es correcte dir que els colecciones per seguir una mica el pas de la historia.Ara i avui,per exemple tots sabem d'excelents llibres sobre tactica.Jo mateix,per exemple he augmentat molt el meu nivell en aquest camp despres de llegir "Gane combinando" de la Editorial Hispano Europea.Però cal reconeixer que es admirable la recopilació d'exercicis que en Richard Guerrero ha publicat en la seva pagina:Ajedrez espectacular"molt interessants i amb l'enorme mérit d'haverse publicat segles enrera on naturalment no havien models escrits però que denoten un bon treball a l'alçada del millor módul.Com a conclusió no sé dir-te si ets col-leccionista però si que puc donar fé de que disfrutes "recopilant" llibres i jocs.Jo,mateix per la meva professió tinc la mateixa mania en quant als llibres(fins i tot en molts casos els compraba en anglés i després la seva traducció al castellà per alló de comprendre millor les explicacions,i en quant als jocs jo tinc la costum de col-leccionarlos de butxaca(molt més modest que la teva col-lecció clar.Bona Pasqua company i fins el proper comentari!!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

No puc dir una altra cosa que estic d'acord amb tot el que dius. També et desitjo una molt bona Setmana Santa.

Salutacions,