dimecres, 3 de maig del 2017

Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs


El passat dia 1 de maig va començar oficialment el Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs 2017, amb la celebració de la primera edició de l'Open Internacional d'Escacs Actius del Guinardó organitzat pel  Club d'Escacs Peona i Peó.

Aquest Open Internacional, va comptar amb la participació de 104 inscrits, 16 d'ells de titulació internacional. El Mestre Fide del Club Escacs Llinars, José Antonio Herrera, es va adjudicar la victòria amb una molt bona actuació, el Mestre Internacional Filemón Cruz, del Club d'escacs Tres Peons, va quedar en segona posició i el tercer va estar el Benjamin Pérez, del Club d'escacs Barberà.

Foto: web FCE

Podeu consultar la classificació final d’aquest torneig en aquest enllaç.

El Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs, és una de les “joies de la corona” dels escacs catalans i un gran èxit de la nostra federació.

Podeu consultar la informació del circuit 2017 en aquest enllaç.

Aquests han estat els seus guanyadors fins ara:

XIII Circuit Internacional 2016
El Gran Mestre cubà Camilo Ernesto Gomez Garrido ha estat el guanyador absolut del Circuit Català d'Oberts Internacionals 2016. El segon classificat ha estat el també cubà Kevel Oliva Castañeda i en tercera posició el peruà Emilio Cordova. Pel que fa als jugadors catalans, el primer classificat ha estat el Miguel Muñoz
Imatges: Web FCE

L’actual circuit va néixer com a iniciativa de la Junta Directiva fruit de les eleccions a la Federació Catalana d’Escacs de l’any 2003.

Imatge: Butlletí d'escacs, abril 2004

Abans ja va haver un circuit, molt més modest i no tan reglat, però el circuit ja existia.



Però és clar que el circuit actual és un esdeveniment d’èxit, en qualitat i quantitat, gràcies a la federació i a la gran capacitat organitzativa dels diferents clubs que sumen esforços per aconseguir uns tornejos, any rere any, cada vegada millors.

Seria bo, que aquest binomi, federació i clubs organitzadors, no sigui trencat per noves idees espectaculars.

Modestament, dos consells a la nova Junta Directiva de la Federació Catalana d’Escacs: “els experiments es fan amb gasosa” i “el que funciona no fa falta tocar-ho gaire”.

Salut i escacs,

4 comentaris:

Fred ha dit...

Hola de nou Roger:Molt encertat el teu comentari sobre el Circuit Català d'Estiu.Coincideixo amb tu que es la"joia de la corona" dels escacs catalans,però com a tota obra humana es susceptible de millora i ampliació.Aqui,la Federació té que jugar un paper fonamental.Ens trobem amb una cruilla molt important en la divulgació dels escacs i cada vegada més els escolars apareixen amb més forçá.Per tant cal mirar com enfortir el Circuit encara més.Pensem que hi ha gent que treballa en horari partit i d'altre que no pot participar els caps de setmana.Per tant aqui hi ha un bon segment d'ampliació.També cal mirar si les diverses modalitats d'escacs estan ben cobertes(llampec,escacs actius,tancats de promoció etc..)Penso que el model de circuit cal pasar-lo a altres epoques de l'any.Ja comencen a haver "picabaralles" entre clubs sobretot de Barcelona ciutat i de la Barcelona metropolitana i si no es regula molt bé el tema podem arribar a"morir d'exit" i que els oberts entre setmana acabin sent "socials ampliats" degut a l'excés d'oferta.Dit tot això penso que en primer lloc hem d'enfortir encara més les regles del Circuit d'estiu perque tots els clubs ens semtim particeps i representats i després cal pensar en el Circuit Català de Barcelona Ciutat i de la Barcelona Metropolitana que ben portat podria ser també un éxit.Naturalment entenc que altres divisions comarcals ( algunes ja es fan) podrien ser un exit.Això si regulats per la Federació,i amb la participació de tots els clubs perque tothom es sentis implicat i co-particep.Aquest es el meu"consell" a la Federació.Ara,a esperar els cent dies de gracia que sempre cal donar als nous i després,si fa falta una"critica" però sempre acompanyat d'una alternativa que intenti millorar.Salut company Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Necessitaria un altre article per poder contestar-te a tot el que dius. Per ser breu, la meva contestació és: doncs... "Vale!".

Salutacions,

Fred ha dit...

Hola de nou Roger.La meva "contracrónica"no pretenia posarte més feina sino posar de relleu pels que llegeixen el teu blog el perill de que morim d'exit per les ganes de fer coses i no mirar de coordinarles.Ja hem viscut una "picabaralla" entre dos clubs amics(Tres Peons i Sant Boi)per coincidencia en un obert,el Barcelona està "enfadat" amb la FCE per que dels tres oberts que han proposat dos no han estat acceptats i suposo que comencen a haver més casos de coincidencies per tant ja es l'hora(quan correspongui)que tots els clubs ens posem al servei de la Federació i mirem que apart d'organitzar coses intentar ajudar en cobrir totes les necesitats per la difusió dels escacs.El que tu penses ja ho sé i per tant el"Vale!!)es suficient i si hem d'aclarir més coses s'imposa un "berenar de treball" ara que aviat et jubilarás!!!!!!!!!Salut Fred

Roger Salvo ha dit...

Frederic, ets un “artista”. Aquest aclariment esta força bé i estic molt d’acord amb tu, val.
Sobre el berenar de treball, doncs també estic d'acord, i també amb un dinar o un sopar, no fa falta que sigui de treball, ja em diràs.

Salutacions,