diumenge, 2 d’octubre del 2016

Campionats socials del Club d'Escacs Sant Martí 2016


Després d'organitzar en aquest any 2016 variats tornejos oberts, tant a ritme clàssic, com a ritmes ràpids, tant a ronda setmanal, com a ronda diària (Torneig Internacional), el Club d'Escacs Sant Martí organitza els seus campionats socials.

Sobre els tornejos que organitza el Sant Martí ja vaig parlar en un article ara fa exactament un any i no vull ser repetitiu, ho podeu veure en aquest enllaç.

Avui vull parlar de la sana costum de mantenir una antiga i en altres temps molt generalitzada forma de fer club, que són  i eren els campionats socials.

Malauradament, l'augment dels tornejos organitzats per tants i tants clubs durant tot l'any està portant pel camí de l'extinció els campionats socials.

No em interpreteu malament, no estic en contra d'aquest tornejos organitzats pels clubs, tot el contrari, però la desaparició dels socials no deixa de ser una mala noticia, els socials feien i fan club.

Bé, el Club d'Escacs Sant Martí reserva els mesos de la tardor per cuidar i mimar els seus socials. Tasca difícil amb tanta competència, però, afortunadament, l'estendard dels socials encara aguanta dignament.



Com podeu comprovar en aquest cartell, ahir dia 1 d'octubre va començar el XXXIV Social Clàssic. Us passo l'historial d'aquesta competició que va començar l'any 1983. Ho podeu trobar en aquest enllaç.

Com anècdota històrica podem veure el social de l'any 1991.


A on trobem com primer a l'Alfonso Jérez, actualment Mestre Internacional, i a la posició 23 un jovenet José Manuel López Martínez, sí, sí, l'actual Gran Mestre Internacional.

El passat dia 17 de setembre és va jugar el Social Actiu.



I el dia 26 de novembre és jugarà el Social Ràpides.

Us passo unes fotos de la primera ronda del Social Clàssic que vam jugar ahir.

El David Alberto Martínez, segon classificat al Social 2015



La Laura Doménech, una habitual als socials


David Vivancos, una gran alegria la seva tornada als escacs





Francament amb això de l'organització de tornejos el Club d'Escacs Sant Martí ho fa força bé, destina 7 mesos a fer tota mena de campionats oberts (el mes d'agost està per descansar) i després, a la tardor, es dedica als seus socis en exclusiva.

Crec sincerament, que aquest tasca organitzativa està a un nivell d'excel·lència.

Salut i escacs,

4 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Tens raò en el tema de la organització excelent del Sant Marti en el tema d¡oberts i la separació entre els set primers mesos de l'any dedicat a tota clase d'oberts Llogic el parentesi d'agost ja que som un pais on es deia que la Revolució no es podia fer el mes d'agost per manca de personal.Ara,en serio.cal fer vacances per no cremarse.En quant al tema dels socials està molt ben pensat les dates per que no deixa de ser una preparació per a la gent que només juga el per equips.Es interesant la trilogia de Social classic,social actiu i social rapid encara que tot i que està obert a gent de fora del club per invitació o demanda aqui penso que caldria obrir més l'aixeta.Vulguem o no si sempre acaben jugant els mateixos i aixó acaba corrent el perill de caure en la monotonia.Es fa dificil mantenir el caliu dels Socials i tot el que es pugui fer per mantenir-los ha de ser ben rebut.Fins la setmana que vé company Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Ets una persona amb molts i molts anys d'experiència organitzativa i sempre he pensat que a les persones amb molta experiència és intel·ligent escoltar-les amb molta atenció.

A més estic d'acord amb el que dius, però, una matisació, hem de tenir en compte que cada club té unes característiques pròpies que molt sovint el fa diferent als altres. Qualsevol criteri general pot ser vàlid, però si es vol aprofundir, es té que conèixer en profunditat la casuística del club en qüestió. Sinó ho tenim en compte, ens podem trobar que en general podem tenir raó però en temes concrets ens podem equivocar.

Salutacions, amic.

Los "MON" ha dit...

Buenas Roger,

como siempre gran artículo.

Saludos

Roger Salvo ha dit...

Gracias, Pablo,

Lo realmente "grande" es la labor de los que lleváis las riendas del club.

Un abrazo.