dissabte, 9 de maig del 2015

Dotze articles sobre llibres d'escacs


Els que seguiu aquest bloc, sabeu que de tant en tant m'agrada escriure sobre llibres d'escacs. Bàsicament, els articles que he escrit han estat els que he titulat genèricament com a "llibres", aquest títol va ser el primer i després van venir altres sempre amb el número adequat, en aquest articles us
recomanava llibres d'escacs a parir de la meva experiència, es a dir, que els havia llegit o estudiat prèviament.

També vaig fer diferents articles sobre llibres d'escacs o sobre temàtiques relacionades amb els escacs amb altres títols, en total, entre uns i altres, 12 articles.

Avui volia fer un article sobre llibres, ja que em semblava que feia molt temps que havia fet l'últim (pràcticament un any) i m'he adonat que no tenia clar de quins llibres exactament havia parlat fins ara. Això és un problema, ja que podia portar-me a repetir alguna recomanació.





Total, que he fet un repàs de tots els articles que he fet i m'ha semblat interessant fer una recopilació d'aquest llibres i articles amb la intenció de que sigui un recordatori pels que els vau llegir al seu moment, i crec que pot ser profitós pels qui no els vau llegir.









El primer article el vaig fer el 4 de setembre de l'any 2009 amb el títol: Si voleu llegir

.


El segon article va ser del 5 de novembre de l'any 2009 amb el títol: La partida d'escacs.


El tercer article va ser el primer de la temàtica Llibres, amb data de 29 de desembre de 2009.






El quart article va ser la recomanació d'un llibre de lectura, Novel·la d'escacs, amb data 14 de novembre de 2010.



El cinquè article el vaig fer el 21 de novembre de 2010 amb el títol: Cent miniatures russes.



El sisè article va ser Llibres (2), de data 2 d'abril de 2011.




El setè article va ser Llibres (3), de data 20 de maig de 2011.




El vuitè articles va ser Llibres (4), de data 11 de novembre de 2011.




El novè article va ser Llibres (5), de data 6 d'octubre de 2012.




El desè llibre va ser Llibres per a uns amics, de data 23 de març de 2013.

L'onzè llibre va ser Llibres (6), de data 15 de setembre de 2013.




El dotzè llibre ha estat Llibres antics, de data 24 de maig de 2014.




Bé, com heu vist, feia pràcticament un any que no plantejava aquest tema i ja tocava. M'ha omplert de satisfacció comprovar que amb articles anteriors he pogut fer un article nou, que crec que és prou interessant.

En aquests sis anys de vida d'aquests bloc, amb articles pràcticament setmanals (menys el mes d'agost), el bloc ja té un bagatge suficient per poder-ho fer, no està malament!

Salut i escacs,

7 comentaris:

David Vivancos Allepuz ha dit...

Uf, ¡Mate en 30! Ese es un libro muy antiguo, ¿verdad? ;)

Un abrazo, maestro, y a seguir así. Y gracias por desempolvar estos artículos.

D.

Roger Salvo ha dit...

Hola David,

La verdad que el libro me gusto mucho y ahora que lo estoy releyendo aun me gusta más. Todos los relatos están bien, pero hay algunos que son muy buenos.

Un abrazo,

Fred ha dit...

Hola Roger: Ha estat un autentic plaer llegirme tota la serie d'articles que has fet sobre llibres.Com a bon llibreter m'he permés clasificar els llibres per temes d'interes o importancia.En primer lloc Ajedrez de torneo que es la clau per entendre la teoria moderna d'obertures on els comentaris no son sols els de Bronstein sino de molts jugadors sovietics anonims que van enriquir el projecte final.També en aquest apartat Claves del ajedrez practico,Perfeccionamiento en ajedrez,el camino hacia el progreso son llibres d'obligada lectura per tothom que vulgui progresar en serio.Amb el mateix criteri però en segon terme El ajedrez en la cumbre,Aprenda de las leyendas,Planificación del final I i II,Maestria en la tecnica,Maestria en ajedrez,Maestria en calculo,En tercer lloc la partida de ajedrez,elcamino hacia la cumbre( hi ha una segona part també d'en Keres)Fuego en el tablero,Joyas del ajedrez moderno I i II,Yo juego para ganar son monografias de jugadors excelents per triar l'estil de jugador que volem ser.En quart lloc que podem anomenar Aprender deleitando hi ha Cien miniaturas rusas,Siete pecados capitales en ajedrez,Ajedrez para cebras,Manual de ataque I,El medio juego en ajedrez,En cinqué lloc un petit homenatge a la senzillesa de Capablanca( Fundamentos)i el seu altre llibre(Lecciones elementales) imprescindibles per a monitors.I per acabar Mate en 30 i Novela d'escacs formen part amb molts d'altres de literatura escaquista ideal per les nostres parelles tan important per poder mantenir l'status quo familiar.Per acabar moltes gracies una altre vegada pel plaer que m'han donat aquests articles.A reveure i fins la setmana entrant Fred

David Vivancos Allepuz ha dit...

Gracias por tus palabras, Roger. La verdad es que te iba a decir que igual pronto podía darte buenas noticias al respecto pero ahora que le leo a Alfred que la mía es "literatura para parejas" quizás hablo directamente con las vuestras, las respectivas, a ver qué les parece ;)

Un abrazo a ambos,

D.

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Molt bona la teva classificació, entenc que és una classificació per racionalitzar els temes, no una classificació de millors a pitjors.

Encara recordo amb nostàlgia i estima la Llibreria Francesa, amb la seva secció d'escacs que tu portaves excel·lentment; en aquella secció podies trobar qualsevol llibre d'escacs que busquessis, amb la avantatge de poder mirar i mirar fins que trobaves el que t'agradava, sempre, això si, amb els inestimables i bons consells que tu donaves.

La teva crònica m'ha agradat, però deixam que et digui que amb el tema de les "nostres parelles" no has estat gaire encertat. Suposo que volies dir una altra cosa, però com el David Vivancos et diu amb el seu peculiar bon humor, sembla que diguis que és literatura per a persones que no estan dins del món dels escacs, i la paraula «ideal» potser no és la més correcta, no creus?

Salutacions,

Roger Salvo ha dit...

Hola David,

Encantado que me des noticias, y más si son buenas. Esperando que ese "pronto" sea breve, espero saber de tus quehaceres literarios.

Saludos,

Fred ha dit...

Hola de nou Roger:
En primer lloc estic d'acord amb tu que la paraula ideal segur que no es la més correcte en quant al tema de la literatura que tè els escacs com a leit motiv" però també es cert uqe la nostra dedicaciò als escacs es molt absorbent i aquest tipus de literatura com per exemple El ocho de Katherine Neville permet mirar als escaquiestes d'una altre manera molt mès atractiva p d'una gran riquessa interior.Acabo desitjant-li al David molts animns per reeditar Mate en 30 ja que tinc moltes ganes de llegir-lo.Salut!!! Fred