diumenge, 29 de juny del 2014

Tres noves incorporacions


Anteriorment, en dos articles amb el títol de Jocs d’Escacs (24/04/2010) i Jocs d’Escacs (2) (12/01/2012), vaig fer un ampli reportatge fotogràfic dels jocs d’escacs que tinc. Podeu accedir des d’aquest enllaç.

Després de dos anys i cinc mesos, torno a parlar d’aquest tema perquè hi ha tres jocs nous. En realitat el títol d’aquest article no és correcte, es tracta d’un joc nou i de dues recuperacions.

El joc nou va ser un regal de la meva dona a principis d’aquest any 2014. Es tracta un joc que té com a temàtica el Quixot. Com qüestió original i ornamental compta amb uns suports del tauler en forma de molins de vent.




Els altres dos jocs són del meu fill, se’ls vaig regalar quan tenia poc més de 10 anys i ja no me’n recordava d’ells. L’altre dia, reorganitzant un armari, els vam trobar.

Es tracta de dues col·leccions que vam completar a finals del segle passat (anys 1998-1999) quan el meu fill tenia 10 anys. Són escacs de poc valor, com a mínim en aquells moments, ara potser s’han revalorat gràcies als col·leccionistes, ja que tots dos temes que compten amb una gran legió de friquis.

El primer joc era sobre “Bola de Drac Z” i el vam tenir que completar comprant un seguit de fascicles setmana rere setmana, fins completar el joc i el llibre d’escacs.



El joc compta amb els principals personatges de la sèrie i els fascicles sumen un llibre d’escacs per a principiants en un format clarament dissenyat per a nens i joves.




El contingut del llibre prima especialment els dibuixos de la sèrie, però cuida els continguts docents sobre els escacs.

L’altre joc era sobre el F.C. Barcelona i tinc que dir que era original, ja que enfrontava al Barça d’aquells moments (Van Gaal ) amb el Barça de (Cruyff) que havia existit uns anys abans.


També expressar que aquest joc, vist amb la perspectiva del temps compta amb temes realment curiosos.
Al “Dreem Team” podem veure que els peons són “l’Avi del Barça”; les Torres són: el Zubizarreta i el “Chapi” Ferrer; els Cavalls són: el Bakero i l’Stoichkov; els Alfils són: el Beriguistain i el Romario; la Dama és el Laudrup; el Rei és el Koeman. Aquest equip porta la segona equipació d’aquells temps que era ataronjada.


El Barça titular d’aquells temps compta amb el Xavi com a peons; les Torres són: l’Hesp i el Frank de Boer; els Cavalls són: el Luis Enrique i el Sergi; els Alfils són: el Guardiola i el Kluivert; la Dama és el Figo; el Rei és el Rivaldo.


Aquest joc té un seguit de curiositats que el fa força original:

En primer lloc podem veure que les dues Dames, díscoles Dames, van acabar al Reial Madrid, el Laudrup i el Figo (que poc podien pensar els que van dissenyar el joc que pocs mesos després el Figo seria el trànsfuga més odiat del barcelonisme).

Tampoc podien imaginar que el Xavi, que van posar de “peonet” amb el temps seria, des del meu punt de vista, el jugador més important a la història del Barça.


Aprofitant que “el Llobregat neix a Castellar de N’Hug” i sense que serveixi de precedent, voldria dir “dues cosetes” de la situació del Barça actual.

Primer. El Xavi és mereix acabar la seva carrera com a jugador al Barça; si el club vol, el Xavi segueix, ja que és més Culer que “l’Avi del Barça”.

Segon. Al Barça no fan falta davanters, que tenim de ben bons, fan falta (ja fa una pila d’anys) centrals. Basta de "marejar la perdiu", que de bons centrals al món hi ha un “munt”, no fa falta que siguin brasilers que el món és molt més gran.

Tercer. Quina mania de fitxar jugadors mediàtics que costen una barbaritat, recordo que el Márquez, el Toure Yaya i l’Abidal van sortir força bé de preu i van donar un gran rendiment.

Quart. Si fitxen al “caníbal”  acabarà mossegant al Messi i al Neymar, pel control de la pilota.

Cinc. El Luis Enrique m’agrada, l’actual junta directiva crec que ha perdut el nord, i el que és pitjor, la credibilitat; no crec que el deixin fer el que té que fer.

De totes maneres, no em feu gaire cas, que de futbol encara sé menys que d’escacs.

Salut i escacs,

3 comentaris:

Fred ha dit...

Hola de nou: Un encert la foto de futbol.Son en Cruyff i el Van Gaal?
Podries enviarla al Puyal.Fred

Fred ha dit...

Hola Roger:Es la tercera vegada que envio aquest comentari.Espero fer-ho bé aquesta vegada.En primer lloc cal felicitar a la teva dona que ha demostrat que et coneix molt bé (com no podia esser d'una altre manera) Evidenment tens moltes coses de Quixot i algunes cosetes d'en Sancho Panza( je,je)En quant als comentaris futbolistics estic d'acord amb tu(no t'acostumis) es en Xavi i només ell qui ha de decidir quan i com marxar del Barça.No obstant es molt dificil acceptar tindre un paper menys relevant que per edat li correspon.Al nostre Club( el Congrés) en 57 anys d'historia només dos jugadors en Fernández i jo hem acceptat jugar en equips filials quan hem jugat al primer equip- En quant al tama dels fitxatxes no es facil encertar.El tema del porter penso que està resolt i no era fàcil.Pensa que en Victor Baia quan va fitxar era considerat el millor porter d'Europa i quan es va fitxar un central per recomanació d'en Guardiola si hagues hagut un referendum entre els socis hauria estat acceptat en mès del 90% de vots afirmatius. Per tant cal demanar molta calma i encert al Zubi i al Luis Enrique. En quant al"davanter Mordedor" cal que aquesta persona expliqui molt bé el seu penediment amb el compromis explicit de tornar fins a l'ultim euro del que costi si mai ho tornés a fer.Ho sè soc un "iluso" pero jo també tinc alguna cosa de Quixot i moltes d'en Sancho Panza. A la meva juventut quan feia de delegat em deien el "dos postres"(!!!! Torna a posar el meu segón comentari perque s'entengui millor: Un encert la foto de futbol.Son en Cruyff i en Van Gaal? Podries enviarla a en Puyal!! Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Sí, la foto és del Cruyff i del Van Gaal quan eren jugadors.

Referen als temes del Barça, tot és opinable, ja he dit que no tinc gaire idea de futbol. Ara bé, el tema del Luis Suarez ja és una altra cosa; bromas a part, aquest noi té un problema al cap i necessita tractament (no fa falta ser un expert per adornar-se d’això), seria molt perillós fixar-lo (pagant quantitats immorals, que són les que avui marca el mercat) i que després els experts diguessin que és perillós que jugui al futbol en aquestes condicions. Tornem al mateix, que no hi ha més davanters bons al món?

Salutacions,