diumenge, 24 de novembre del 2013

Magnus Carlsen nou campió del món



Magnus Carlsen es el nou campió mundial d'escacs al derrotar a Viswanathan Anand després de deu de les dotze partides previstes. Carlsen , de 22 anys , actual número u mundial , va guanyar tres partides i va fer taules en set , aconseguint 6,5 punts en el duel disputat a la ciutat índia de Chennai. Aquest jove jugador, es converteix així en el primer occidental en guanyar el títol de campió mundial des de la victòria el 1972 del nord-americà Bobby Fischer .

Aquesta victòria marca un canvi de generació en el campionat mundial d'escacs ja que Viswanathan Anand , de 43 anys , perd una corona que ostentava des del 2007 .

Convertit als 19 anys en el més jove número u de la història , Carlsen domina la classificació de la Federació Internacional d'Escacs ( FIDE ) amb un rècord de 2.870 punts Elo.


Bé, res que sigui nou per a la majoria dels escaquistes. El matx ha estat difós àmpliament pels mitjans dedicats als escacs i s’ha pogut seguir en directe o sinó molt poc després de la seva realització.

No obstant això, us poso uns enllaços en els que podeu trobar molta informació sobre aquest encontre:

Magnus Carlsen es campeón del mundo (Chessbase)

Article a Chesslive

Article a Clases de Ajedrez

Article a “El País”

Una molt bona reflexió d'en Catulo

Podeu seguir les partides a “Rabiosa actualitat” bloc de l’Enric García

En clau humor a les “Cronicas irreverentes” de “Diario de un entrenador”

Article al diari esportiu “As”

Article a “Cubadebate”

El diario de Leontxo 10 (Chessbase)

Última roda de premsa (Chessbase)

Si heu entrat a tots aquests enllaços, enhorabona, ara ja podeu exigir que us donin un “master” d’experts en el campionat del món d’escacs. No sé si la FIDE, tan treballadors ells, estaran d’acord amb mi.


En realitat el campionat m’ha sabut a poc, esperava més d’Anand i també de Carlsen. Òbviament, per a mi, com per a la majoria d’escaquistes, Carlsen era el favorit; però pensava que la experiència d’Anand en aquest tipus de matxs, no hem d’oblidar que havia jugat 8 vegades pel campionat del món, li donava certa avantatge en aquest sentit. També el factor “camp”, el jugar a “casa”, em feia pensar que podia jugar al seu favor. Bé, aquests criteris, equivocadament pensava que podien anivellar el matx. Clarament no ha estat així i el “passerell” ha estat el campió i no l’aspirant. Una pena que no hagi hagut més lluita, això ha semblat una "desfilada militar".


Tal i com diu el Joan Fontanillas al seu bloc, tindrem que esperar que surti un aspirant amb el suficient nivell per plantar cara al “nen terrible”.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Amic Roger:
Una vegada mes moltes gracies pel teu esforç de difusió dels escacs.Només he pogut seguir els resultats pels diaris però amb la teva informació estic segur que pasaré molt bones estones veient les partides i els comentaris recomenats.Espero amb candeletes el teu proper article!!!!!!!!!!Frederic

Roger Salvo ha dit...

Home Frederic, t’agraeixo les teves paraules però no n’hi ha per a tant.

T'estàs tornant un autèntic fan del meu bloc, bé, millor que t’agradi que a l’inrevés.

Salutacions,