dijous, 10 de gener del 2013

II Open Internacional d'Escacs de Nadal del Guinardó


Els tornejos internacionals a cavall de dos anys, aprofitant les festes nadalenques, sempre han tingut una certa atracció en tots els països del nostre entorn. A Barcelona, el màxim exponent va ser durant molts anys el torneig que organitzava el Foment Martinenc. Ara en els últims dos anys, i després d’entrenar-se durant uns anys, amb el Torneig Torxa per jugadors i jugadores en edat escolar, el Club d’Escacs Peona i Peó ha consolidat el seu Open Internacional d’Escacs de Nadal.

Aquest II Open Internacional d’Escacs de Nadal del Guinardó a tingut una participació de al voltant de 150 jugadors repartits en dos grups.

Al grup A, s’ha imposat el Gran Mestre Internacional Miguel Muñoz del Terrassa (bé, del Terrassa fins aquell moment, sembla que ara té fitxa pel Cerdanyola del Vallès C.E.).

El podi ha estat el següent:

1.    Miguel Muñoz, Terrassa. 7,5 punts.
2.    Luis Rojas, SCC Sabadell. 7 punts.
3.    Enrique Colón, SCC Sabadell. 7 punts.


Podeu consultar la classificació final des d’aquest enllaç.



El grup B ha estat força disputat i ha quedat campió el José Luis Liberia del Foment Martinenc.

El podi ha estat el següent:

1.    José Luis Liberia, Foment Martinenc. 8 punts.
2.    Josep Martínez, Collblanc. 7 punts.
3.    Juan Ignacio Méndez, Barberà. 7 punts.


Podeu consultar la classificació final des d’aquest enllaç.

Referent a la participació de jugadors del Congrés, podem dir que no ha estat gaire elevada, quatre jugadors. Un al grup A i tres al grup B.

Al grup A, el Jaume Viñals ha fet un molt bon torneig, amb 4,5 punts de 7 possibles, amb dos descans. El començament de torneig va ser fantàstic, amb 3,5 punts a les quatre primeres rondes. Després, amb les dues rondes que no va jugar i un punt de les altres tres rondes, no el van deixar ratificar el seu esplendorós començament.


 Al grup B, els germans González Muelas van estar tot el torneig jugant als primes taulers. El Javier González ha aconseguit una molt meritòria quarta plaça i el Marco Antonio que no va poder seguir el ritme del seu germà a les últimes rondes, també ha fet un molt notable torneig. Vull destacar també la participació d’en Rafael Ylla que amb els seus 78 anys és tot un exemple de dedicació i punt d’honor.




 La puntuació del jugadors del Congrés a estat:
  • Javier González, 6,5 punts.
  • Marco Antonio González 5,5 punts.
  • Rafael Ylla, 3,5 punts.

No voldria finalitzar sense felicitar al Club d’Escacs Peona i Peó per aquesta iniciativa i desitjar-los sort en els seus propers compromisos.

Salut i escacs,