divendres, 13 de juliol del 2012

Breus comentaris d'estiu


Sembla que l'estiu ens ha donat una treva i ens deixa respirar, en aquestes dues primeres setmanes de juliol la temperatura ha estat prou agradable pel que és habitual en aquestes dates.

Jo pateixo amb la calor,  particularment amb la calor que fa a l'estiu a la ciutat de Barcelona. A Barcelona, la calor, juntament amb la forta humitat, crea una xafogor insuportable. Afortunadament aquest any, com a mínim es pot dormir, que duri.

He de dir que vaig néixer un 10 de juliol, fa d'això 58 anys, "casi na" que dirien els "castissos". Això de complir anys i celebrar-ho, crec que podria considerar-se una ximpleria, sinó fos perquè la gent que t'aprecia ho deixa sentir. Com exemple us passo una felicitació, que em va fer arribar una companya de feina via correu electrònic.


Per edat podria ser la meva filla, però aquesta felicitació és l'exponent del bon rotllo i humor sa, que gaudim entre els companys al departament que treballo. Malgrat els mals moments que ens toca patir als treballadors de la funció pública.

Bé, tornant al tema del bloc, els escacs. Ahir va finalitzar un obert que des de la distància m'ha semblat digne d'admiració. Em refereixo a l'obert que cada any organitza el Club d'Escacs Barbera. Un campionat obert que en realitat són tres, l'A és un torneig fortíssim, amb molts jugadors titulats i d'elos  elevats. El torneig B permet trobar forts jugadors aficionats però que tindrien un paper molt secundari al torneig A i finalment un torneig C amb jugadors que tindrien  un paper modest al grup B, però que compten amb possibilitats en aquest grup. Em sembla que aquest format li dona un plus de competitivitat al torneig i qualsevol jugador sigui qual sigui el seu nivell es pot trobar a gust.

Vull destacar que l'open B la guanyat el David Vigo, jugador del Club d'Escacs Catalunya. El David semblava que en els últims temps havia perdut una mica el seu potencial, si algú tenia cap dubte, aquest torneig deixa les coses en el seu lloc. Enhorabona David.


 Avui comença l'Open Internacional que organitza el Club d'Escacs Sant Martí. Fort obert, possiblement el segon més fort que s'organitza a la ciutat de Barcelona. El Sant Martí és el meu segon club, sóc soci d'aquesta entitat. Sé que el mèrit de què un club modest, de barri, pugui organitzar un torneig d'aquesta magnitud, passa per la dedicació d'unes quantes persones i la col•laboració de moltes més. Sinó fos per aquesta gran "pinya" col•lectiva, aquest esdeveniment no podria ser una realitat. Felicitacions, gent del Sant Martí.

Per finalitzar i en clau congressista, el Jaume Viñals m'ha dit que pensa jugar un torneig que és fa a la ciutat de Vitòria, al País Basc. El Jaume, company d'equip, em deia fa uns dies que no entenia que l'únic jugador català inscrit era ell. Bé, jo no ho sé pas, però potser una gran culpa d'això sigui que aquí, al nostre país, a l'estiu estem farcits de molt bons tornejos.



Bé, us deixo, me'n vaig a tafanejar a l'Open del Sant Martí, jo no jugo, però m'agrada mirar les partides, saludar als amics i si em deixen, ficar els dits en els anàlisis post partida.

Salut i escacs,       

8 comentaris:

DAVIDVIGO ha dit...

Gràcies per fer-me menció, ara em sembla que estic recuperant la forma i les ganes per jugar.El que em fa més il·lusió és que ara remato les partides i no perdo les avantatges amb facil·litat com els últims tornejos que he jugat.
Espero continuar disfrutant i millorant en els meus escacs.

Quasi no em reconec en la foto (jejeje)

Salut,
David Vigo

Roger Salvo ha dit...

Me'n alegro que tornis a estar en forma, espero que aviat aconsegueixis tenir els 2220 punts d'Elo que tenies quan ens vam enfrontar al per equips del 2010.

Salutacions,

DAVIDVIGO ha dit...

De mica en mica espero anar recuperant tant elo fide com català.

Salut,
David Vigo

Unknown ha dit...

Felicitats amb retard, Roger, i tb al David Vigo pel seu triomf!

Roger Salvo ha dit...

Moltes gràcies, Joan, i bones vacances.

Fred ha dit...

Amic Roger:Tot i que ja et vaig felicitar pel teu aniversari crec que ho haig de tornar a fer i preguntarte com els personatges de mafalda:¿Que cantidad de años decis que tenes?.
Ara en serio,espero que l'any que ve ens trobem a la fase previa del campionat de Catalunya de Veterans on ja et dic que:¡No vull taules¡¡¡¡
Fred
Nota:Felicitats per en David Vigo gran jogador i millor amic

Roger Salvo ha dit...

Hola Guapuuu!!!

Moltes gràcies per la felicitació reiterada. El tema de què pugui jugar el campionat de veterans no podrà ser fins el 2014 i això que jo sàpiga no serà el proper any.
Referent al tema de les taules, ja saps que jo no sóc ni Pomar ni Medina, així que ho tens "magre"; potser al domino ho tinguis més fàcil.

Salutacions,

Fred ha dit...

Amic Roger:La fase previa del Campionat de Catalunya 2014 es disputa a la tardor del 2013 i per tant ja la pots disputar perque a la fase final ja tindras la edat.Fred