divendres, 17 de setembre del 2010

Calendari d'activitats del Club d'Escacs Congrés

En Josep Sadurni, company del meu club, és d'aquella mena de persones amb les quals et trobes a gust, es una persona cordial i educada, de les que ajuden a fer "pinya". Com a jugador és més fort del que el seu Elo indica (normal per les persones que no poden estar gaire pels escacs). També és el responsable d'un web de suport al Club d'Escacs Congrés i tenint en compte que el club no té pàgina web, és el web del Josep el que sovint supleix aquesta mancança.

El Josep em diu, que li ha dit l'Andreu (el Frederic Andreu, president del Congrés) si puc donar difusió, en aquest bloc, d'algunes de les activitats que des del Club d'Escacs Congrés es pensen fer.

No acabo d'entendre per què el Frederic no m'ho ha dit a mí directament, ja m'ho aclarirà. Però, òbiament, no tinc cap inconvenient i us passo aquesta informació.


Calendari d'activitats socials i competicions previstes per a aquesta temporada

Festa Catalana.
26-09-2010. Campionat de Catalunya de ràpides per equips. El nostre Club participarà, com a mínim, amb dos equips.

Festa Major del Barri del Congrés. Del 2 al 4 d'octubre.
  • Torneig individual de partides llampec. 3 d'octubre a les 11:00 h. a la seu del Club. Obert a tothom. Inscripcions al Club, dilluns, dimecres i divendres, de 18:30 h. a 20:00 h. o bé per teléfon (93 352 38 51).
  • Per a altres activitats alienes als escacs, podeu consultar al Club.
Campionat social.
Del 8 d'octubre fins el 3 de desembre, a les 21:30 h. Ritme de joc: Una hora per jugador a "finish".

Assemblea General i convocatòria electoral.
29 d'octubre a les 21:30 h. Preguem l'assistència de tots els socis donada la seva importància i transcendència.

Torneig de partides llampec de Nadal.
10 i 17 de desembre, a les 21:30 h. Inclourà cava i torró i el lliurament de trofeus i premis pendents de les temporades anteriors.

Copa Catalana i Campionat de Catalunya per Equips 2011.
Comptem amb tots per tal de no tenir vacants als equips!


Bé aquesta és la informació dels propers actes programats pel Club d'Escacs Congrés, i jo de collita pròpia voldria plantejar algunes qüestions:
  1. No fiar-se gaire de la programació, el Club ens té acostumats a variar les dates i horaris. Això si, fer-se'n, sempre es fan. Però si esteu interessats en algun d'aquests actes, confirmeu prèviament les dades ("el que avisa, no es traidor").
  2. És una gran alegria veure amb quina sinceritat es posa que es farà "el lliurament de trofeus i premis pendents de les temporades anteriors". Espero que no sigui una innocentada, ja que alguns portem anys esperant.
  3. Seria d'agrair que es donés molta més informació sobre l'assemblea, ja que, segons sembla, a d'obrir una nova etapa al nostre Club. La tenim aquí mateix, el proper mes d'octubre i no s'han donat públicament, encara, les explicacions previes pertinents.
En fi, que sigui tot per a bé, l'esperança és l'últim que es perd.

Salut i escacs,

7 comentaris:

Unknown ha dit...

He llegit "social"? hehehe. Mira, seria interessant un article que recopilès l'historial d'aquest interessantíssim torneig.
Pel que fa a l'entrega de trofeus d'altres temporadas, no pateixis pq hi ha altres clubs que es troben en situació similar.
Felicitats pel nou rol de difusor de les activitats del Congrès.

Unknown ha dit...

Per cert, he fet un grapat de faltes d'ortografia. Demano disculpes!

Roger Salvo ha dit...

Bon dia Joan,

Com pots veure, jo també escrit de socials. Sabia que no et podries reprimir, la paraula "social" és com un imant per a tu.

No fa falta que et disculpis pel tema de les faltes d'ortografia, això ens passa a tots, sobretot si escrivim amb presses. En el meu cas, quan vaig estudiar estava prohibit el català al sistema educatiu, si no fos pels correctors, estaria perdut. No obstant això, aprofito per dir que la paraula Congrés, no sé per què, molta gent (incloent la Federació Catalana d'Escacs) ho escriu sovint amb l'accent canviat. Si us plau ("un poquito de por favor") escriviu Congrés bé.

Anònim ha dit...

Hola Roger.

Interesante lás rápidas que comentas de cara a diciembre, aunque imagino que serán sociales cerrados exclusivamente a los del club, si se permite la participación de otros jugadores serian buenas fechas para asistir, aunque en Congrés conozco a unos contados y de vista.

De paso manifiesto mi seguimiento de este blog, me gusta como escribes y todo el contenido. Eso si, cuando pongas un problema nopongas la solución en los comentarios... que nos quitas el afán de resolverlo, jeje.

Por último, te animo a que le des un vistazo a mi blog, parece que muchos aún no se han enterado, por por si acaso:

http://horsedemadera.blogspot.com/

Un cordial saludo. Ismael Molano

Roger Salvo ha dit...

Hola Ismael,
Gracias por tus palabras. Tomo nota del tema de los problemas, en adelante esperaré unos días antes de poner la solución.
Referente a los sociales del Congrés, en los de rápidas no creo que pongan ningún impedimento, coméntalo con las personas que llevan la inscripción.
No sabía que tenias un blog, a partir de ahora estaré pendiente de tus comentarios.
Saludos,

Unknown ha dit...

"Congrés", ok. De fet, la majoria d'agudes accentuades amb "e" solen ser amb accent tancat.
Per cert, he mirat els articles anteriors i no he estat capaç de trobar una entrada específica sobre socials del Congrés. Si no hi ha una llista específica un bon sistema es martiritzar els teus companys de club (revisant plaquetes de trofeus) o penjar un anuncia a Ajedreznd per a que la gent s'animi i completi dades abans que es perdin de manera definitiva.

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

Tens tota la raó, és molt important que la història d'un club no es perdi. Els socials, tenint en compte que són els campionats que organitza aquest club per a els seus socis, són part fonamental d'aquesta història i el Congrés, si algú no ho remeia, pot perdre aquests referents de la seva memòria col•lectiva.

Recordo que anys enrere, quan no existien tants "opens setmanals" com ara, al Congrés s'organitzaven bastants socials en una mateixa temporada. Eren habituals l'Inaugural (a la tardor), el social (a l'hivern) i el multicolor, social per equips de 4 jugadors per equip, que s'enfrontaven pel sistema olímpic, la peculiaritat d'aquest social era que un cop tancada la inscripció dels participants, els equips es formaven tenint molt en compte l'equilibri de forces, intentant un nivell semblant entre tots els equips.

Seria molt important recopilar tota la informació que encara existeix i fer un catàleg que pogués permetre constatar la informació perduda i això podria permetre començar un treball de seguiment intentant recuperar aquesta informació.

Bé, deixo la idea a l'aire a veure si algú la recull.