dimecres, 14 de juliol del 2010

Mèrit i valors


Fa tres setmanes que no escric cap article, des de què vaig crear aquest bloc, el mes vinent farà un any, mai havia deixat d'escriure tant de temps. S'han ajuntat diverses qüestions externes als escacs que m'han tret temps per escriure i la calor que patim aquests últims dies fa que estigui més gandul de l'habitual. La meva gandula intenció era esperar a final de mes, escriure un article de notificació de començament de vacances i no tornar a escriure amb normalitat fins el setembre.

Però ahir un fet em va fer canviar d'opinió. Vaig anar a fer el "pipa" al torneig internacional que organitza el Club d'Escacs Sant Martí i vaig al·lucinar amb la quantitat de titulats internacionals que hi havia. 4 Grans Mestres Internacionals, 10 Mestres Internacionals, 7 Mestres FIDE i fins 55 jugadors catalans i d'altres indrets al grup A. També 99 animosos participants completaven un competitiu grup B.

Que un club modest, de barri, com és el Sant Martí, hagi aconseguit organitzar un torneig com aquets té molt de mèrit. Una empresa com aquesta requereix l'esforç i la dedicació de molta gent. Aquests valors, per sobre dels diners, són els que fan gran un club. Felicitacions al Club d'Escacs Sant Martí i a la seva gent.

Com a fets sorprenents d'aquesta primera ronda, cal resaltar les victòries de dos coneguts meus. A l'Antoni Fabregas del Barcelona-Vulcà, fa més de 25 anys que el conec, jugava al Terrassa i sempre ha estat un jugador peligrosament convinatiu, bé ahir es va imposar al fort Mestre FIDE cubà Arian González. Al jove MC del Foment Martinenc, el Dídac González, el conec des de l'any passat quan vam coicidir al tancat per a norma de MC que va organitzar, precisament, el Club d'Escacs Sant Martí, doncs bé, el Dídac s'ha imposat a tot un Gran Mestre, al Lelys Stanley Martínez, Gran Mestre Internacional cubà.

Des del Club d'Escacs Congrés no hem aportat cap jugador al grup principal, el A. Però si que participen alguns companys al grup B, concretament: El Josep Manel Gómez, el Francisco Javier Romero Gámez, el Xavier Povill, el Ramon Povill i el Francisco Javier Romero López. Tan sols el Josep Manel Gómez va aconseguir mig punt, tots els altres van perdre amb jugadors amb un Elo molt superior. Ànim a tots que això acaba de començar.

Dels amics i coneguts, destacar les victòries de: El "mestre" Aranda, el Javier Rios i el Fernando Poyato. Mig punt ha aconseguit el Miquel Fernández-Diaz, atracant amb bon estil. Han perdut el Manel Riera, l'Amadeu Heredia i el José Luis Alfara. Això acaba de començar, mota sort a tots.

Si voleu seguir aquest torneig, podeu clicar aquí.

Bé us deixo, tinc la sort de viure a 10 minuts caminant del local de joc i vull aprofitar per seguir la segona ronda, ja que promet ser molt interessant.

Salut i escacs,

5 comentaris:

Roger Salvo ha dit...

He posat que el Ramon Povill a perdut quan en realitat ha guanyat. Disculpa l'error, Ramon.

Los "MON" ha dit...

Gracias por los elogios Roger en nombre del Sant Martí. Siempre hemos sido un club inquieto en busca de hacer cosas, pero cierto es que gracias a aun reducido número de personas algunos proyectos se pueden realizar y éste es uno de ellos.

Roger Salvo ha dit...

Lo que para vosotros es "un reducido número de personas" en otros lugares sería una gran multitud. Ya se contentarían en algunos clubs con la mitad de gente que se "mueve" en el vuestro.
Como cuestión crítica, decir que en estos primeros días la calor en la sala de juego es terrible. Ya sé que dentro de pocas semanas este tema estará resuelto porque está previsto poner aire acondicionado en la sala, pero en estos momentos es lo que hay.
Afortunadamente el próximo año este problema ya no lo tendréis, con lo cual es muy previsible que el torneo crezca todavía más.

Saludos a los dos,

Unknown ha dit...

Roger

I jo que no t'havia corregit perquè no pensessis que només entrava al teu blog a buscar-te les pessigolles !!! :-)

Et diria que m'he apuntat per acompanyar al meu fill, però no és veritat. Més aviat he fet servir al Xavier per convèncer la meva dona que no podia fer res més que apuntar-me per tal d'acompanyar al Xavier. Un dia podries escriure sobre com porten les parelles la nostra afició als escacs.

Roger Salvo ha dit...

Hola Ramon,

Gràcies per les teves paraules. No sé si necessites excuses, però el que si que em consta és que estàs fen molts bons resultats últimament. Respecte al Xavier, és gratificant veure com s’ho passa bé jugant als escacs, que és el que toca a aquestes edats, enhorabona a tots dos.

Referent a com porten les parelles la nostra afició als escacs, millor no torcar-ho, tema tabú.

Salutacions,