diumenge, 13 de juny del 2010

Blocs propers


Bon invent això dels blocs per Internet, un escriu el que en aquell moment li passa pel cap i espera que altres persones li donin la seva opinió. Bé, això es la teoria, a la pràctica he comprovat que tan sols al voltan d'un 5% de les persones que entren al meu bloc els dóna per escriure alguna cosa. Pot ser, això es degut a que els articles que faig no són suficientment atractius per a què la gent s'animi a participar més. També ès veritat que hi ha gent que tan sols vol tafanejar i no té cap intenció de participar en cap mena de debat, uns altres no tenen res que dir i també existeixen els personatges que tan sols participen als blocs que potencien el "marro". El però concret de la poca participació a intercaviar punts de vista al meu bloc no ho puc saber, quan vaig començar, us mentiria si us digués que no em preocupava, més encara quan una de les principals raons que em va a portar a crear aquest bloc va ser poder crear un camí de comunicació amb els companys de club, ja que, tal i com s'ha expressat en articles anteriors, molts companys i amics només ens veiem de per equips en per equips. Ara ja no tinc aquesta preocupació, dic el que em sembla pertinent i estic convençut que tinc una petita "clientela" tan del meu club com d'altres clubs que tenen a bé de seguir el que escric. M'he adonat que m'ho passo bé escrivint aquest bloc i mentre això passi i tingui temps per fer-ho seguiré gaudint d'aquesta afició.

El haver entrat a aquest món, m'ha permès coneixer altres blocs similars. En realitat alguns ja els coneixia, però ara els analitzo des d'una altra perspectiva.

Tot seguit vull comentar-vos els blocs que segueixo habitualment:

Vull començar pel més mediàtic de tots, Asturianando por las Catalunyas de la Patricia Llaneza del Foment Martinenc. Aquest bloc, com ella comenta repetidament, no vol ser un bloc d'escacs. Però com la majoria dels jugadors d'escacs no la volem fer gaire cas i és un bloc que sovint parla d'escacs, él trobem molt interessant de llegir. Destacaria d'aquest bloc, que a pesar de que la Patty (així és com ella signa al seu bloc) s'esforci en voler donar-li una aparença informal, és un bloc molt ben redactat, la Patricia escriu molt bé.

El blog de Catulo de "l'impagable" Joan Fontanillas és també un bloc de referència. El Joan, jugador del Sant Martí, és el que habitualment més articles escriu. Entre tres o quatre per setmana, quan no té temes d'actualitat treu articles del no res, un autèntic "crac". El senyor "Catulo" és un referent per a mi. Com a punt negatiu, hi ha un tema que el perd, la paraula "social" li fa perdre literalment la raó, ja no és ell, es tranforma en una altra persona, un autèntic "fanàtic" dels campionats socials. Ho sento Joan, ho tenia que dir.

El Planeta de Saba, d'en Jordi Sabater també jugador del Sant Martí, és altre dels blocs que m'agrada visitar. Tal com diu el nom del bloc, és el seu món. És un bloc diferent, el Jordi té l'enorme capacitat d'expressar-se en un llenguatge "politicament incorrecte" però sense faltar el respecte a ningú. M'agrada el planeta del Jordi.

Diario de un entrenador del Mestre FIDE i entrenador andalús Luis Fernández, és un bloc molt interessant. A pesar de no ser un bloc del meu entorn més immediat, al tenir un contingut de recomenacions d'un entrenador el fan molt estimulant.

El blog de los "Mon" és un bloc portat per Mon Pablo i Mon Luis, en realitat es tracta del Pablo Castillo i el Luis Sánchez, destacats jugadors del primer equip del Sant Martí. Aquest bloc parla principalment del Sant Martí i dels jugadors del Sant Martí en la seva vesant competitiva. És un bloc molt competent, amb argumentació i dades que el fan molt atractiu.

¿Blancas o negras? Bloc del jugador del Vilafranca Manuel Guardeño. Aquest bloc parla de tot del que fa referència als escacs, tan professionals com aficionats, amb un format original.

Las aventuras de Sarakhatkhan és el bloc de l'Ana Matnadze, forta Mestra Internacional georgiana i jugadora del Barberà. Divertit i esbojarrat, té com a punt feble que a vegades triga en actualitzar-lo

Sonidos de mascota d'en Alex Darias, jugador de l'Ideal d'en Calvé. Bloc molt personal que parla d'ell i el seu entorn però amb una molt bona comunicació. Com a punt feble la visualització de les lletres, molt petites.

Pàgina personal d'en Llorenç Maza i Navarro. El títol ho diu tot, tan sols afegir que el Llorenç és jugador del C.E. Laietà - Alella.

Aquest mes de juny ha aparegut un nou bloc amb molta força, en sis dies ha publicat quatre interessant articles. Es tracta de Tablas fotográficas d'en Francisco Núñez, Mestre Català del Sant Martí. M'ha agradat molt les seves cròniques, el que diu i com ho diu. Molt bo el vídeo que ha penjat sobre el mate d'alfil i cavall, didàctic i curt, una combinació perfecta.

De tots aquests blocs he aprés alguna cosa. Si coneixeu algun bloc interessant i que s'actualitzi periòdicament, us agrairia que m'ho féssiu saber.

Salut i escacs,

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Com a client habitual del teu blog, jo tb et diré que estic força interessat en el teu blog. Aprenc moltes coses del Congrès i sempre ofereixes un gran contrapunt al Sant Martí pq en part hi ets a dins i en part a fora. Salutacions company!

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

T'agraeixo les teves paraules i felicitacions pel Social Besòs, una gran festa al carrer. Però, aclareix-me un dubte, existeix actualment el Besòs com club d'escacs?

Unknown ha dit...

Què va! Va morir fa uns anys. De fet, ha patit diverses morts i resurreccions. Als 80 hi havia el Besòs, que va fusionar-se amb (ser absorvit per) el Colón. Després va renèixer com a ACR Besòs a finals dels 80 i va morir poc després. Durant els 90 va reaparéixer com a AVV Besòs i va tornar a sucumbir. Qui sap? Potser algun dia en tenim una quarta versió... Jo vaig federar per les versions 2 i 3 del Besòs. Aquest torneig era el torneig màxim del club, que sempre coincidia amb les festes del barri. Quan va desparèixer el club, el torneig va subsistir a través de la Festa Major pq el principal impulsor dels escacs era al mateix temps el president de la AVV. Finalment va tenir un lapse de dos anys sense organitzar-se i quan el president de l'AVV havia canviat se'm va acudir resucitar-lo i, amb l'ajut del SMA, ja portem tres edicions ininterrompudes, 17 en total. Podríem dir que és un fòssil de torneig (!). Espero que quan jo ja visqui a Hostalric, el Sabater o algú altre segueixi tirant del carro...

Roger Salvo ha dit...

Gràcies Joan, molt interessant l'explicació. Té molt de mèrit el que esteu fent, tant tu com el Sant Martí. Però, veus com estàs obsessionat amb la paraula social, si no n'hi ha club, no existeixen els socis i si no n'hi ha socis no es pot denominar social. Potser el podríeu denominar: Jornada d'escacs, festival d'escacs o simplement torneig d'escacs, no creus?

Unknown ha dit...

Bé, si que hi ha socis pq sempre ha estat amparat per la Associació (¿socis?) de Veïns del barri. De totes maneres, jo prefereixo entendre "social" en un sentit més ampli del terme. Relatiu a "societat", no tant a una llista de socis, però tb es pot fer així, jeje.

Jordi Sabater ha dit...

A mi m'agrada molt el teu blog i animo als companys del teu club que comentin. ¡Vinga nanos, jolines!. Jo comento menys ja que al ser d'un altre club em fa cosa posar opinions que puguin ser malinterpretades. Es una tonteria ja ho sé, però sorprenentment de vegades soc discret, je, je.

Per una altre banda, a mitjans-finals dels noranta i primers-mitjans del 2000, jo montava el social besòs les edicions que no venia en Joan. És una sensació extranya que el president et digui monta-ho, arbitra-ho i fes el que vulguis. I més si ets d'un altre lloc. Molt extrany però alhora molt agraït per la confiança donada. Si el Joan em deixa un reconet del Social del Besòs, me'l faré una mica meu també. Li tinc carinyo, sobretot per la A.V.V. que son gent molt maca, els veïns del barri i és clar, en Joan.

Ánims i a continuar Roger!!!
¡¡¡El pueblo está contigo!!!

Roger Salvo ha dit...

Gràcies Jordi per les teves paraules. En realitat no em queixo, tan sols és una reflexió. A aquest article ja han entrat 65 persones, al de la setmana passada van entrar 119 i a l'anterior 100, puc estar content de les persones que segueixen aquest bloc.

Referent al Social Besòs, té molt de mèrit el que feu i també les partides amb escacs gegants al carrer són una estupenda idea de difusió dels escacs al barri.

Felicitacions a tots els que heu col•laborat en aquesta iniciativa.