diumenge, 1 de gener del 2023

2023


Doncs si, ja tenim aquí l'any 2023. Com diu la cançó “no se com ha estat, però el 2023 ha arribat”; com podeu veure faig una adaptació lliure d'una estrofa d'una coneguda cançó.

Bé, vulguem o no vulguem, els anys passen i no podem fer gaire. Recordo que fa exactament un any vaig escriure: "Avui no estem, pel sol fet d'estar en un altre any, millor que ahir i que els mals de l'any 2020 encara no estan solucionats. Òbviament, l'aparició de les vacunes ens canvien el paradigma que teníem fins ara i ens donen una gran esperança del final de la pandèmia. Però també està clar que això no serà immediat i que encara ens queden mesos de patiment".

Realment l'aparició de les vacunes ens van donar un gran respir respecte a la pandèmia, però quan semblava que l'economia podia enlairar-se de nou, ens vam trobar que: primer l'avarícia de grans companyies (especialment les elèctriques) i segon la guerra d'Ucraïna, van fer que la inflació pugés a cotes mai vistes. En aquest sentit no sé com serà aquest any 2023, però no sóc gaire optimista.

Però deixem els auguris per més endavant, avui estem per celebrar l'arribada del nou any. 


Imatge: Betevé


Respecte als escacs, podem dir que l'any 2022 si que ha estat un any positiu. Vam començar jugant amb mascaretes i, des de mitat d'any, les vam deixar enrere. Va començar l'any amb molts dubtes de si es podrien jugar tots els tornejos programats, i es van jugar tots (o pràcticament tots). El que vol dir que l'any 2022 ha estat un molt bon any pel món dels escacs.

L'any 2023 es presenta com la consolidació de la normalitat en el nostre petit món. Espero i desitjo que així sigui.

Salut i escacs,