diumenge, 10 d’octubre del 2021

Campionat del Món Femení per equips 2001



Del 26 de setembre al 3 d'octubre s'ha celebrat a Sitges el Campionat del Món Femení per equips

Aquest campionat, en aquesta ocasió, ha tingut un format nou: en lloc d'un torneig per sistema de lliga, ara s'han enfrontat 12 equips, jugant inicialment en dos grups. Els equips de cada grup s'han repartit amb un nivell de força de semblant. Els quatre millors equips de cada grup s'han classificat per a una segona fase de sistema eliminatori. El control de temps ha estat més curt del que és habitual, de 45 minuts per partida, més 10 segons d'increment per moviment.


Foto: FIDE

Imatge: FIDE



 Les partides han estat retransmeses en directe i també ha hagut comentaristes en anglès, castellà i català.
Comentaristes en anglès. Foto FCE

Comentaristes en castellà. Foto FCE

Comentaristes en català. Foto FCE



Els equips que han participat en aquest campionat han estat aquests:



Aquestes han estat les eliminatòries dels equips que s'han classificat per la segona fase.

Imatge FIDE

Com podeu comprovar els finalistes han estat els equips de Rússia i l'Índia. En aquesta final s'ha imposat Rússia amb aquests resultats:

Primer matx.

Imatge: FIDE

Segon matx.

Imatge: FIDE


Com podeu comprovar, l'equip de Rússia ha estat un just campió.

Us passo un vídeo sobre aquest campionat.




Bé, ara toca la meva impressió personal. He de dir que està molt bé que s'organitzi un campionat mundial a Catalunya i cal felicitar a la Federació Catalana d’Escacs per això i perquè tot sembla que ha funcionat força bé.

No obstant això he de dir que algunes coses no m'han acabat de quadrar. La primera qüestió és el ritme de joc, des del meu punt de vista totalment inadequat per a un campionat del món.

Més important és  que no hagi participat Xina, la campiona de les tres últimes Olimpíades femenines d'escacs i possiblement la selecció femenina més forta del moment, francament un fort inconvenient si diem que és un campionat femení del món. També cal ressaltar que tampoc han pogut portar a cap selecció d'Amèrica, especialment la dels Estats Units. Això si, han creat un combinat de jugadores americanes, però això no deixa de ser un “pegat”.

Òbviament això no és responsabilitat de la FCE, és responsabilitat de la FIDE. Francament no sé perquè ha passat tot això, però tampoc he trobat cap explicació (si algú la sap agrairia que l’expliqués).

Salut i escacs,