dimecres, 1 de setembre del 2021

Setembre


Primer dia de setembre, com passa el temps! Setembre és el més de reprendre les rutines, tornar a la feina, el col·legi dels nens, etc. etc.

També, conjuntament amb el mes de gener, és el mes de les bones intencions, ens plantegem anar al gimnàs, estudiar anglès, i potser els que ens agraden els escacs estudiar i profunditzar els finals (assignatura pendent durant tants anys). O potser unes altres coses que fa temps que pensem que tenim que fer però que hem anat deixant any rere any.

Tan si val, al final, tot queda en això, bones intencions, i a l’octubre res d'això s'ha pogut consolidar. Això és l'habitual, però de ben segur que hi ha excepcions.

Imatge: A peu

L'últim article que vaig fer en aquest blog va ser el 16 d'agost, es a dir, poc més de dues setmanes. En aquest espai de temps s'han desenvolupat diferents tornejos d'escacs.

Avui vull parlar dels més propers que han estat organitzats per la FCE.

Del 18 al 26 d'agost s'han jugat a les Cotxeres de Sants el Campionat de Catalunya Individual i el Magistral Ciutat de Barcelona en format torneig obert.

El Campionat de Catalunya Individual a tornat, després de molts anys, al format lliga. S'han enfrontat 10 jugadors, uns dels millors de Catalunya, tots contra tots.


Imatge: FCE

La classificació final ha estat aquesta:

Imatge: Chess-results

Podeu consultar els resultats de cada ronda des d'aquest enllaç.

El Campió de Catalunya 2021 ha estat el GM Hipolito Asís (quarta vegada que queda campió absolut de Catalunya), segon ha estat el MI Pere Garriga i tercer el GM Marc Narciso.

Foto: Lourdes Porta

L'Obert Ciutat de Barcelona s'ha desenvolupat en dos grups. El grup A ha comptat amb 127 participants i en el grup B amb 161 participants. Un total de 288 participants, tot un èxit pels temps que corren.

Imatge: FCE

El Campió del grup A ha estat el GM indi Sethuraman S.P., segon ha estat el GM rus Yuffa, Daniil i en tercera posició ha quedat el GM indi Karthikeyan, Murali.


Foto: Lourdes Porta

 Podeu consultar la classificació final del grup A des d'aquest enllaç.

El Campió del grup B ha estat el jugador indi Manmay, Chopra, segon ha estat Rafael Pujante del Club Ajedrez V Centenario, i en tercera posició ha quedat l’Ángel David Silva del Club Wimbledon.


Foto: Lourdes Porta

 Podeu consultar la classificació final del grup B des d'aquest enllaç.


Bons tornejos, que obren l'esperança a poder fer més competicions presencials. Realment la FCE i totes les persones que han col·laborat, es mereixen ser felicitats.

Com comentari final dir que a mi sempre m'ha semblat el més adien per a la designació del Campió de Catalunya el sistema lliga. Espero i desitjo que els següents campionats també siguin d'aquest tarannà.

Salut i escacs,