dijous, 14 de maig del 2020

Desconfinament (2)


En aquesta setmana que ha passat des de l'últim article seguim estan en estat d'alarma, però en el desconfinament tenim territoris en fase 1 i altres en fase 0.

Des del meu punt de vista veig normal que hagi aquesta desigualtat, ja que no tots els territoris estan en la mateixa situació.

Però el que si em preocupa és com alguns responsables polítics s'han pres aquesta situació. M'explico, s'han pres aquesta critica situació com si fos una “carrera de cavalls” i volen ser els primers en arribar a la meta.

Imatge: Pinterest

Però, a on és la meta? La meta hauria de ser arribar al final de la pandèmia amb els menys morts possibles, tinc claríssim que qualsevol altra meta és secundaria.

Imatge: Veronica Montón

En el tema dels escacs, tema principal d'aquest blog, voldria comentar-vos una qüestió personal que voldria compartir amb vosaltres.

Des de fa ja bastants anys, estic subscrit a la revista “Peón de Rey”. Estic subscrit a la versió “paper”, es a dir la de tota la vida. Aquesta revista sempre m'ha semblat força bona i d'una gran qualitat.

Però que sigui una molt bona publicació no és per a mi el més important, per a mi tant els llibres com les revistes (d'escacs o d'altres temàtiques) m'agraden llegir-los en format paper, no m'agrada llegir en “pantalletes”; és per això que mentre m'ho pugui permetre (és de desitjar que el contrari no passi mai) mantindré la meva subscripció.

El comentari que volia compartir amb vosaltres ha estat un fet relacionat amb aquesta revista que m'ha produït una gran alegria. Fa uns dies, a començament d'aquest mes de maig, mirant a la meva bústia de correus, vaig veure que havia arrivat l'últim exemplar de “Peón de Rey” el número 146. Va ser una gran sorpresa, francament no m'ho esperava, i com passa amb les sorpreses agradables, em va produir una gran satisfacció. Des d'aquestes línies, vull felicitar i agrair a totes les persones que fan possible aquesta publicació pel esforç que ha fet possible que en aquestes dates tan complicades ens hagi arribat la revista.


Poques noticies sobre els escacs, en aquests dies fora dels tornejos “on line” poca cosa més. Però si que m'han cridat l'atenció dues noticies que he vist publicades al Web de la Federació Catalana d'Escacs .


La primera fa referència a una reunió telemàtica sobre el Circuit Internacional d’Escacs. Podeu consultar l'acta d'aquesta reunió des d'aquest enllaç.


La segona fa referència a la convocatòria per part de la FCE d'una reunió telemàtica de clubs pel dia 15 de maig. Podeu consultar aquesta convocatòria des d'aquest enllaç.

En relació als tornejos “on line”, que com he comentat sovint no són del meu interès, ha hagut una noticia recent que si que m'ha cridat l'atenció. Resulta que la Federació Iberoamericana de Ajedrez ha programat un torneig “on line” per jugadors d'èlit de aquesta federació, aquesta competició té premis en metàl·lic.


Doncs sí, m'ha cridat l'atenció ja que després del polèmic torneig que va organitzar la FCE i les suspicàcies i denuncies de frau que es van produir, i la conseqüent polèmica posterior amb afirmacions de que en aquests tipus de competicions sempre es pot donar casos fraudulents, doncs si, m'ha sorprès aquesta iniciativa.

Ara bé, potser en aquest torneig fer trampes sigui més complicat. En aquest sentit mirem aquest redactat de les bases:

“El Campeonato se jugará a través de la plataforma de juego chess24. Todos los jugadores deberán tener una cámara web con la que se conectarán a la plataforma Zoom durante la partida. Además, compartirán la pantalla de su ordenador donde solo podrán tener abierta la zona de juego. En caso de desconexión (que no sea culpa del servidor) el jugador perderá, salvo que se encuentre en las 10 primeras jugadas de la partida. Si se encontrara en las 10 primeras jugadas, se volverá a empezar repitiendo las jugadas hechas antes de la desconexión.”

Sembla que són mesures interessants per combatre el frau, però em pregunto: serà suficient? La veritat que no ho sé dir, ja veurem com va. Podeu consultar les bases complertes en aquest enllaç.

En fi, una setmana més i això cada vegada sembla que va per més llarg del que pensava la setmana anterior, com ja vaig comentar en un article anterior, paciència, molta paciència.

Salut i escacs, 

2 comentaris:

Ricard ha dit...

Hola! D'acord en el que l'objectiu és que sortim d'aquesta crisi vius el major nombre de persones. A mi tampoc m'interessen els torneigs d'escacs telemàtics. Felicitacions a tu que segueixes escribint durant anys en el teu block. La constància és una de les virtuds que cal cultivar en aquesta vida. Salut. Ll.

Roger Salvo ha dit...

Hola Ricard,

Gràcies per les teves amables paraules. Sé que el meu blog no és mediàtic, especialment perquè no busco la polèmica antagònica, ni (normalment) em fico amb ningú. Però és per a mi un honor tenir una petita “clientela” que em llegeix habitualment.

Salutacions cordials,