dissabte, 11 de maig del 2019

Indicadors 2019



Amb el títol de “dades” he publicat fins ara 14 articles, 10 amb el títol directe de “dades” i quatre amb altres títols però etiquetats com a dades.

La meva intenció era aportar dades que servessin per il·lustrar situacions i comparacions que ens poguessin donar una idea aproximada de la realitat dels escacs a Catalunya.

La veritat que quan vaig començar, els primers “Dades” van ser l'any 2010, no era fàcil tenir accés a aquest tipus de dades i em vaig tenir que “buscar la vida”. En un d'aquells primers articles recordo que vaig escriure una definició de dada: "antecedent necessari per arribar al coneixement exacte d'una cosa"; també vaig escriure: “des del meu punt de vista, les dades ens permeten investigar i aprofundir en una qüestió per poder arribar a una conclusió sobre un tema”.

Després, vaig escriure una sèrie d'articles sobre aquesta temàtica fins que l'any 2015 la Federació Catalana d'Escacs va publicar amb el nom d'indicadors una gran quantitat de dades força interessants.


Per la meva part vaig fer un article en aquest blog saludant la iniciativa i publicant les dades.

Recentment, la Federació Catalana d'Escacs, dins de la convocatòria de l'Assemblea del mes de maig, a fet públic uns nous indicadors, que actualitzant els anteriors, també són força interessants.


Els podeu trobar en aquests dos enllaços: indicador 1  indicador 2.

Pels que no teniu ganes de mirar-ho tot, us passo els que per a mi són més interessants.








Sempre que faig un nou article, si faig referència a articles anteriors de la mateixa temàtica, sempre miro de repassar-los, més que res per a no repetir-me o, el que seria pitjor, no contradir-me.

Doncs bé, consultant l'article que vaig fer el 10 de juny de 2018, he vist que a l'apartat de comentaris havia un comentari, del Jordi Chalmeta, amb data 8 d'agost de 2018. El comentari deia això:


He de dir que generalment ja no miro els comentaris dels articles un cop he fet un article nou, amb la qual cosa no vaig ser conscient del comentari del Jordi Chalmeta.

No obstant això, vull agrair-li al Jordi la seva amabilitat i també us poso els enllaços que ell em va lliurar.

Bé, per finalitzar felicitar a tots els membres de la Federació Catalana d'Escacs (directius i treballadors) per la publicació de totes aquestes dades.

Salut i escacs,

3 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Molt interessant el teu article d aquesta setmana que llegire amb molta atencio,Em refereixo a les aportacions d en Jordi Chalmeta.Aprofito per comentarte que no recordo haver rebut la convocatoria de l Assemblea.segurament sera per error meu degut a que la Federacio m envia les circulars a casa i el club i la teva indicacio em permetra tenir coneixement de la mateixa,Deixo aqui el comentari i amenaço amb un segon comentari durant la setmana!!Gracies pels teus anims en l Obert del Foment.La veritat es que amb el meu Elo actual (Soc el 44 de 57) i la manca de preparacio no les tenia totes amb mi apart de la previsible operacio de cataractes que suposo em faran aviat.pero estic content amb les dues taules que he aconseguit una amb un MK despres d una durisima partida de mes de quatre hores en posicio inferior.Per la meva part et desitjo el mateix en la teva participacio a La Lira on sort que no es fan apostes perque haurie perdut molts calers apostant per la teva victoria sobre Tortosa,pero com es diu no hay enemigo pequeño y el mas tonto hace relojes que no es el cas de l amic Joan.Fins aviat company!!!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

El tema de la difusió de l'assemblea de la FCE, està ben visible al web de la federació. Company, quan fa que no entres?

Quan la FCE fa alguna cosa que no veig clar, o clarament no m'agrada, saps que ho comento, però en aquest tema crec que ho estan fent força bé.

Salutacions,

fred.andreu64@gmail.com ha dit...

Hola Roger.Com dius molt be jo tambe m afeixeixo al bon treball des empleats i directius de la FCE-Han fet un bon treball que cal reconeixer.Nomes comentava per la meva part que no recordava haver rebut la convocatoria de l Assemblea.Haig de dir que com de costum l he rebuda el 5 d Abril aal correu del club i al meu personal.Per tant per la meva part repetir el bon treball que s ha fet aixi com el del Jordi i el teu.Felicitats a tots.Salut Fred