diumenge, 22 d’abril del 2018

Finals Copa Catalana 2018

Avui s'han jugat les finals de la Copa Catalana. Apart de la categoria absoluta, també s'han jugat cinc categories més: 2a Divisió, Preferent, Primera, Segona i Tercera.

Afortunadament per a mi, aquesta competició s'ha jugat a Barcelona i més concretament a l'Edifici Disseny Hub (popularment conegut per  “la grapadora”) a la Plaça de les Glòries.

He dit afortunadament perquè aquest emplaçament està a quatre paredes de metro de casa meva i això facilita molt que hagi tingut ganes d'apropar-me (amb tota seguretat que si s'hagués fet a les Cotxeres de Sants aquest article seria sobre un altre tema).

La veritat és que ha valgut la pena, no havia estat mai a dins d'aquest edifici i he de dir que té unes sales amb moltes possibilitats. La Federació Catalana d’Escacs ha tornat a encertar-la amb aquesta seu.

Però "anem a pams", he sortit del metro i m'he donat de "nassos" amb l’Edifici Disseny Hub.


A l'entrar a l'edifici, m'han comunicat que per anar als "escacs" tenia que baixar per unes escales mecàniques i després girar a l'esquerre. Però abans de girar a l'esquerre, he vist a l'Abel Segura i l'he saludat.

Recordant el títol d’un llibre de Vázquez Montalbán, podríem titular aquesta foto com: “La soledad del manager”

Després, des de aquest punt ja es podia veure la sala de joc.


Us passo unes fotos:




A la Copa Catalana en la seva versió final, després de les fases prèvies, s'han classificat 10 equips per categoria. Abans hem comentat que hi ha sis categories, el que vol dir que han estat en joc 60 equips de 4 jugadors per equip, en total 240 jugadors per ronda. La sala donava la sensació de ser còmoda ja que era francament gran, no tan sols ha tingut les dimensions adequades per a aquesta quantitat de jugadors, sinó que podia adequar-se perquè poguessin jugar molts més.

La classificació final de les diferents categories ha estat aquesta:

Categoria absoluta






Segona Divisió Nacional





Preferent






Primera





Segona






Tercera





Jo he estat pel matí, a la tarda no he anat. En el temps que he estat, m'ha semblat que tot anava força bé i de la tarda no puc parlar; si algú pensa que no ha estat així o creu que pot donar més informació, doncs, per a això està l'apartat de comentaris, el podeu utilitzar, que no “mossega”. Bé, bromes a part, de ben segur que les properes hores a Facebook tindrem algun comentari al respecte.

Per finalitzar, felicitar a tots els participants i molt especialment al campió: l'Escola d'Escacs de Barcelona. També felicitar als equips campions de les altres cinc categories: Montmeló, Agustí, Escola d'Escacs de Barcelona B, Peón Negro i Sant Andreu E.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Sento molt no haver coincidit amb tu però la paciencia de la meva dona amb els escacs te un limit i sempre estic vorejant la"frontera".M'he escapat al mati organitzant l'equip a la primera ronda.Després ja he estat amb la famil-lia encara que a la tarda la bona actuació de l'equip m'ha permés escaparme les dues rondes finals.Coincideixo amb tu que cal felicitar a la FCE per trobar un local molt adient per aquest tipus de competicions.Per tant ens tenim que posar les piles,tots per que això sigui una cnstant en la millora divulgativa dels escacs.Com tu felicito als campions en totes les categories,també als que han mantingut el podi(segons,tercers)i a tots els participants.Penso que ha estat una gran festa del escacs.Fins el proper comentari company!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

No fiquis en això a la Montse que prou paciència té amb tu durant tants i tants anys!!

Sobre el local tens raó, però per a tu la ubicació d'aquest local és un xollo ja que el tens a "tir de pedra" de casa teva.

No puc finalitzar sense felicitar al Congrés B pel seu magnífic torneig i la tercera posició a la seva categoria.

Salutacions,