dimarts, 5 de juliol del 2016

Breus comentaris (13)




Torno al format de "breus comentaris", en aquesta ocasió el 13. Sí, el 13, ni 12+1, ni 14-1, ni altres faules, fora supersticions, el 13 és un nombre igual als altres.

En aquesta ocasió vull fer una aproximació a temes que m'han agradat especialment.

El primer tema és una qüestió que m'omple de satisfacció, i és que l'amic Rafael Ylla ha quedat campió del grup C de l'Obert del Foment Martinenc.

Foto: Foment Martinenc

I és que això té un merit molt gran, sempre quedar primer en qualsevol competició té la seva dificultat, però en aquest cas molt més. estem parlant d'un jugador que va néixer l'any 1934, això vol dir que aquest any ha complert o complira els 82 anys, tot un cas de perseverança i dedicació.


El Ricard Demestres, la Conchita Canela i el Rafael Ylla, en un recent torneig

Felicitacions Rafael, és una gran alegria per a mi veure que estàs fet un "chaval".

El segon tema és un tema que s'ha produït avui mateix (avui ho he escoltat) i fa referència a l'últim programa radiofònic realitzat (2 de juliol) de Cooltura de Ajedrez. Aquest programa ha estat portat en aquesta ocasió pel Pere Reginaldo i a comptat com a invitat al magnífic periodista radiofònic Víctor Collell.

Víctor Collell i Pere Reginaldo



En aquesta ocasió el programa a comptat amb dos invitats via telefònica. El primer ha estat el GM Jordi Magem, un clàssic en aquest programa, que com sempre, ens ha donat una lliçó de diferents temes d'escacs actuals; m'agrada el Jordi Magem, sobretot per la seva manera mesurada de tocar les temàtiques.

L'altra entrevistat via telefònica ha estat el GM peruà Julio Granda. Quina entrevista tan bona, una entrevista plena de química, els entrevistadors han estat com a uns bons professionals, han enfocat els temes i veient que l'entrevistat no s'amagava de cap tema i tenia ganes d'explicar coses, l'han deixat parlar.

Foto: bakuworldcup

Julio Granda ha parlat de la seva vida, una vida gaire convencional i força interessant. Ha parlat amb sinceritat i no ha tingut cap mena de problema en contestar qüestions en les quals, habitualment, altres persones tiren pilotes fora. En fi, un programa radiofònic de gran qualitat, l'única "pega" ha estat que se m'ha fet curt.

El tercer tema que vull tocar és la iniciativa de la Federació Catalana d'Escacs d'organitzar esdeveniments d'escacs en ciutats que no tenen club d'escacs.






Crec que és una gran iniciativa. En aquest bloc, temps enrere, ho havia demanat insistentment. No sé si des de la federació ho van llegir, o ha sortit d'ells per pròpia iniciativa, tan si val, l'important és que s'estan fent coses en aquest sentit i per la meva part tan sols puc que felicitar-los.

Salut i escacs,

4 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger: Com no podia ser d'una altre manera el teu article m'ha tocat la fibra!En la ultima Assemblea varem aplaudir al Rafael Ylla pel seu exit junt amb el Jaume Viñals que també va guanyar el Veterans del Tres Peons.Entranyable la foto de l'amic Rafael amb dos components de la historia viva del Club Conxita Canela i Ricard Demestres un jugador sempre molt lluitador!!!.Del Ricard recordo com a delegat que varem pasar el mati per equips on vaig pasar més fred.Imagina't la"sala" Un cinema a Cornellà del tamany dels d'abans jugant a la meitat de la sala(pasadis central)amb una sola estufa per escalfarse!! Les corregudes dels jugadors fent la jugada i anar corrents a escalfarse van ser epiques.Naturalment en Ricard va"aplaçar" i quan ja em veia pasant una tarda glacial,Caissa em va ajudar.Al cinema naturalment feien sesió doble i la partida va continuar en una sala més petita on l'ambient era més comfortable!!.Bó també el teu comentari sobre Cooltura.Espero que ara que ja us podeu dirigir a mi com a ex-president tingui temps d'escoltar aquest programa i Xarxa de mat.Magnifics programes(pel que dieu) i que mereixen tot el nostre suport!!Per acabar tot el meu suport a la iniciativa de portar els escacs a llocs on no hi han clubs(Penso que tu alguna cosa has tingut a veure amb els teus articles!!).He estiuejat molts anys a Palamós i sempre recordaré un campionat de ràpides que van organitzar.En Jaume Viñals ho va fer bé i jo en una "actuació magistral" vaig quedar segón fent un matx de desempat amb un belga que em va guanyar.Vaig estar tota la tarda-nit inaguantable fardant devant de tota la famil-lia.Fins la setmana que vé company!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Lo teu no té perdó, dius que no pots recordar temes viscuts per tu de la història dels escacs catalans i en quan tens ocasió comences a explicar "batalletes" en el més pur estil "abuelo cebolleta".

Així que ja no ets el president del Congrés? Ja era hora, campió; que portaves més anys que l'Ayza i l'Ochoa junts. Però, és veritat el que he sentit? Les males llengües m'han dit que ara ets el "president a l'ombra".

Cuidat, amic,

Fred ha dit...

Hola de nou Roger No es cert això de"president a l'ombra".Si es cert que el noupresident m'ha demanat el meu suport i jo no el puc negar.Partint de la base que seguim tot l'equip anterior només cal consolidar algunes coses.La meva tasca com a vicepresident serà coordinar tota la formació dels jugadors a nivell escolar i adults.També portaré la loteria però només la colla de botigues i amics de fora del barri.També amb el teu ajut i d'altres socis intentarem convertir la nostra pàgina weben un blog per informar millor als nostres socis i escaquistes en general.I com a final tot i coordinar els equips quedarà molt clara la meva funció i seràn els delegats qui tindràn la veu cantant.L'any pasat vaig tenir un ensurt important i crec qui tinc que anar fent pasos al costat per gaudir més dels escacs competitius i sobretot recuperar la meva famil-lia que he estat a punt de perdre per la meva excesiva dedicació al club.Una abraçada company!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Tal i com ha quedat palès, l'anterior missatge era en conya. Tu em contestes seriosament, suposo de cara a la galeria.

Després de l'ensurt que vas patir fa pocs mesos, vam quedar que deixaries totes les teves tasques i responsabilitats de club, ja que l'estrès que representava et va portar a una situació molt dolenta per la teva salut. A pesar de què ja no ets president, segueixes amb responsabilitats importants.

Allò que et va passar va ser un avís, potser la propera vegada ja no sigui un avís. Bé, no crec que aquest sigui el lloc on parlar d'aquest tema, tan sols dir-te a tu i als teus companys de junta que no és convenient que facis el "burro" amb la teva salut.

Vull al meu amic Frederic per molts anys!!