dimecres, 22 de juliol del 2015

Uf, quina calor!


Com sabeu els que seguiu aquest bloc, intento fer un article cada setmana; però aquest cop he estat dues setmanes sense fer-ho. No buscaré excuses, ha estat per mandra, mandra produïda per les molt altes temperatures que hem patit aquestes últimes setmanes a Catalunya, i molt especialment a Barcelona, degut a què en aquesta, la meva ciutat, l'acumulació de diferents factors (xafogor, pol·lució, asfalt, etc.) fan que la sensació que es percep sigui encara de més calor que la que marca el termòmetre, el que fa que en alguns moments la situació sigui  realment insuportable.

Les calorades a Catalunya són habituals a l'estiu i sembla que les "onades de calor" són cada vegada més usuals al nostre territori. Recordo especialment les onades de calor de l'any 1982 (l'any del Mundial de Futbol jugat a Espanya), l'any 1994 (l'any dels grans incendis al nostre territori), més recentment, a l'any 2003, també es va produir una gran calorada, que també es va estendre per bona part d'Europa.

Sense cap mena de dubte aquests últims dies de juny i sobretot aquests dies de juliol de 2015 hem viscut al país una nova onada de calor de rècord.



Segons els experts, l'entrada d'aire càlid va anar entrant des del nord d'Àfrica l'última setmana de juny acompanyada d'una situació de molta estabilitat amb un anticicló que ens ha afectat durant força dies.


És d'agrair el què ens poden dir els experts, però no cal ser cap expert per expressar que aquesta situació comença ha ser insuportable. Afortunadament, també els experts ens diuen que això s'acaba, que aquest cap de setmana baixaran les temperatures; tots desitgem que això sigui així.

Després d'aquesta introducció més àmplia del què és habitual, torno als escacs. Ha finalitzat el XXVII Obert Internacional del Sant Martí, i voldria tocar aquest tema amb una petita aproximació a partir dels pocs dies que he anat.

Primer de tot us passo les classificacions finals:


Kidambi Sundararajan


Magnífic torneig d'en Sergi Riu que amb 12 anys ha quedat campió del grup B

Us passo també altres fotos:



















Podeu trobar més informació al web oficial del torneig.

Bon torneig i bona participació, tot correcte, potser un sol però... la sala B no estava preparada per aquesta calorada i els jugadors que els va torcar jugar en aquesta sala van patir de la calor. En realitat la sala estava preparada per contrarestar la calor habitual d'aquestes dates (que no és poca) però aquesta onada de calors tan rigorosa ha superat totes les previsions. Coneixen als organitzadors, de ben segur que trobaran les solucions pertinents per a poder contrarestar futures onades de calor.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Coincidixo amb tu sobre la calorada que ens ha afectat a tots nivells.En el meu cas acabo de veure amb horror!! que ni tan sols m'he adonat que he estat dues setmanes sense donar la"contrarreplica"(bé,com que estem entre amics el mot"pallissa" es mes correcte.Una posible solució seria regalar a tots els jugadors de la sala B un vano finançat per alguna empresa amiga.Gracies per inclourem en les fotos com a"pipa" podies haver retocat la foto perque no es veiès tan la meva panxa però bueno cadascu te la humanitat que te.Una abraçada amic i Bon estiu!! Fred

Roger Salvo ha dit...

Bon dia Frederic,

He estat el cap de setmana fora de Barcelona fugint de la calor, a la tornada sembla que les temperatures s’han estabilitzat una mica, és a dir, una calor més suportable.

Veig que t’ha sortit el tarannà “gamberro”, ho dic pel tema de regalar un vano als participants del grup B.

Sobre el tema de la teva foto, qui et diu que no l’he intentat retocar? Però, amic meu, aquests “balonet” que tens per panxa és irretocable.

Bon estiu per a tu també, campió.