diumenge, 25 de gener de 2015

Primera rondaPrimera ronda i enfrontament amb el Barcelona UGA B, al carrer Julià Portet, al Barri Gòtic, al Districte de Ciutat Vella de Barcelona.

Altra vegada el per equips, sembla mentida, com passa el temps, tinc la sensació que fa "dos dies" que va acabar l'anterior i ja estem un altre cop; cap problema, el per equips és el meu campionat preferit.

He de dir que d'això últim tenen molta "culpa" els fantàstics companys que he tingut en els 38 per equips que he jugat fins ara, i que aquest costum se segueix complint amb els companys que tinc al Club d'Escacs Sant Martí.

Però anem a aquesta primera ronda; he sortit de casa meva a tres quarts de nou i he agafat el metro direcció centre de Barcelona.


A un quart de deu i cinc ja estava al local del Barcelona UGA, un local ple de solera, amb molts diplomes de campionats de Catalunya penjats a les seves parets i algunes fotos d'altres temps, fotos històriques diria jo.


Referent al matx, hem guanyat per la mínima, però tal i com ha anat el desenvolupament d'aquest matx, jo diria que hem tingut una gran sort; tal com han anat les partides el resultat més just hauria estat un empat o potser haver perdut, però tal com diu una dita popular del món dels escacs "avui se'ns ha aparegut la Verge", i molt especialment a la partida del Ricard Llerins que ha anat aguantant en una posició totalment perduda fins que al final i totalment inesperadament ha aconseguit fer taules, mig punt que ens ha donat la victòria.


Podeu consultar l'acta d'aquest matx al següent enllaç.

La jornada en aquest grup s'ha completat amb els següents resultats:


La primera ronda del per equips sempre és clarament peculiar, sembla que estiguem una mica adormits, i això fa que sigui una jornada propicia a sorpreses. En el cas del nostre grup no ha hagut cap resultat especialment sorprenent (nosaltres com us he comentat hem estat a punt), potser la victòria del Vilafranca sobre el Sant Boi és pot catalogar com a sorpresa, però tenint en compte la campanya del Vilafranca l'any passat, on van obtenir uns resultats molt superiors a l'Elo dels seus jugadors (i jugadora) i va ser un equip molt perillós, he de dir que pensava que guanyaria el Sant Boi, però la victòria del Vilafranca no ha estat una sorpresa per a mi; en canvi, la victòria del Gran Penya sobre el Jake (que ha incorporat un GM) potser si que hagi estat una sorpresa, però tampoc podem dir que sigui un resultat excepcional; ull amb el Gran Penya, que és el nostre proper contrincant.

Com sempre us passo unes fotos del matx:
El Daniel Porras, reforç en aquest matx

El per equips és un campionat especial, on es donen uns canvis a les posicions que potser no passen en altres tornejos, partides que estan "guanyades" es perden o acaben en taules, el per què daixò jo no ho sé, però de ben segur que és digne d'estudi.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger.Felicitats heu començat bè i això sempre dona moral,Com a fotograf moltes felicitats has aconseguit per segona vegada que en Ricard hagui sonrigut!! Bravo!Molt encertat tambè el teu comentari sobre les partides"guanyades" pero clar quan s'anteposa les relacions familiars al veritable ritme dels escacs no hi ha dubte que la qualitat es resenteix i em refereixo naturalment al diabolic ritme actual tan injust en la essencia del joc.Fins la setmana que vé company!!

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Veig que has estat molt enfeinat i no has pogut entrar fins ara; és normal, els presidents teniu moltes responsabilitats.

Gràcies per les teves paraules, en veritat que vam tenir molta sort. El Congrés tan sols vau poder empatar, de ben segur que és va notar la baixa d'un actiu tan important com és el Javier Bielsa.

Us desitjo molta sort amb el vostre següent contrincant, el Sant Andreu B. Aneu amb compte que tenen un molt bon equip per a Segona Divisió.

Pensava que ja t’havies oblidat del tema del ritme de joc, però no, tu sempre tan perseverant.

Fins la propera, campió