divendres, 19 de desembre del 2014

Web nou, de nou


"La Federació Catalana d'Escacs ha renovat el seu web. Bé, en realitat ha fet un nou web, no ha estat un canvi de façana, ha estat un nou edifici.

Però ha estat això del tot així? Anem per passos. La estructura ha estat canviada totalment i els seus continguts es veuen diferents, amb una estructuració més àgil i fàcil de trobar; més moderna si voleu. Però ha hagut grans canvis en els seus continguts?

Pot ser interessant esbrinar aquesta qüestió, però abans de contestar aquest tema, he de dir que tampoc passaria res si no haguessin canvis importants en aquest nou web amb respecte a l'anterior, ja que si des de la Federació entenen que el nou web té que donar els mateixos serveis i informació que l'anterior, des del meu punt de vista em sembla totalment lícit.

Però també penso que quan es dona el pas de canviar qualsevol tema o cosa, estem davant d'una gran oportunitat de plantejar-nos que ha funcionat correctament i que no, en què podem millorar, i també que manca i podem incorporar. De totes maneres, sembla que el web encara està en construcció i que potser hauran alguns canvis o/i temes nous".

Així començava un article que vaig fer en aquest bloc el 22 de setembre de 2012; dos anys i poc, i la Federació Catalana d'Escacs ha donat un nou pas i ha decidit que el "nou web" sigui "aigua passada" i un nou web està en construcció aquest dies.


En realitat, una persona que entri per primera vegada a aquest web, no visualitza que estigui en construcció; som els escaquistes acostumats a entrar i utilitzar el web, els que  ens adonem que falten serveis i eines amb respecte l'anterior.


També es veritat que al seu moment, des de la mateixa web de la federació ja és va explicar que el web s'aniria implementant a terminis, i el mateix Toni Ayza a sortit al pas en alguna xarxa social (molt didàcticament per cert) a partir d'algunes crítiques.

Potser el web anterior no era perfecte i potser en alguns apartats estava fluix de contingut, però en temes importants, com pot ser l'Elo i sobretot el seguiment del Campionat de Catalunya per equips, la tasca ha estat molt a prop de l'excel·lència.

El que passa és que els sers humans tenim el mal costum de què quan podem gaudir d'una cosa bona (sobretot si és gratis) no la valorem en la seva justa mesura i no ens adonem del què val fins que no la podem fer servir.


Això ha passat en el tema dels llistats de l'Elo que es podien visualitzar des del web i les seves fantàstiques prestacions; ara que no és pot fer servir en tota la seva capacitat (transitòriament fins començaments de gener, segons s'ha comunicat) algunes persones s'han posat nervioses i altres (poques) impertinents.

Penso que es té que deixar treballar, i després, quan el web estigui totalment operatiu, ja podrem dir la nostra opinió.

Jo crec que serà un web força capacitat per donar informació a tots els escaquistes de Catalunya (federats i no federats), donar solució als possibles dubtes dels clubs i com no, una eina que ens serveixi a tots.


Òbviament, no tindrà tot el que cadascú de nosaltres pensa que ha de tenir, però també penso que estan oberts a qualsevol crítica constructiva.

En fi, paciència, i al seu moment ja podrem dir el que ens pugui semblar.

Salut i escacs,

4 comentaris:

Enric Garcia Garrido ha dit...

Bon article i bona idea tocar el tema de la nova web, ja que es temàtica totalment d'actualitat. Jo opino com tú, hem de deixar temps a que estigui totalment operativa i aleshores opinar al respecte.
De tota manera si m'agradaria comentar una cosa que ja vaig dir en una entrada al meu blog on recomanava algunes webs o blogs interessants que vaig fer l'any passat: Una web d'una Federació trobo que hem de jutjar-la diferent a una web privada o un blog personal. O sigui, una web d'una Federació hauria de cumplir per sobre de tot una funció de servei. I que aquest resulti fàcil i eficient. Per sobre de floritures, fotos, dissenys .....etc. Per aquestes darreres ja estan les webs privades o els blogs com els nostres. http://rabiosactualitatescacs.blogspot.com.es/2014/01/webs-i-blogs-dactualitat-i-culturals.html

Roger Salvo ha dit...

Bon dia Enric,

El comentari que fas em sembla molt correcte, jo també penso que té que ser un web que primi l'operativitat i l'agilitat, per sobre del disseny.
Ara bé, aquestes dues visions no tenen per què estar renyides.

Si s'ha optat per fer aquest canvi, és d'esperar que sigui profund i durador, i que no sigui tan sols un canvi de "façana".

Aviat ho sabrem.

Salutacions,

Fred ha dit...

Hola Roger:En primer lloc agrair a l'Enric que al participar en aquest blog ha aconseguit que el nostre"idil-li" s'hagui convertit en un "trio".Bromes a part coincideixo amb vosaltres que cal deixar treballar i només després jutjar i fer propostes per millorar els continguts.L'unic inconvenient que veig en relació al canvi anterior es que no s'hagi mantingut la web anterior com a eina per ajudar als temes de la inscripció de llicencies que es una molestia per als dirigents veterans no gaire habituats a l'informática.De la mateixa manera que en el seu moment vaig aprendre a escriure a maquina organitzant els socials i el per equips(em resisteixo a dir la Lliga Catalana)acabaré aprenent a dominar la web però insisteixo:la informática ha d'estar al nostre servei i no al revès.Enric i Roger a reveure i fins la setmana entrant!!!! Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Em sembla molt coherent el que dius (menys la menció al trio), és cert que molta gent es queixa per les dates que s'han escollit per fer el canvi, tenint en compte que són dates de renovació de llicències. També em sembla molt bona la teva frase que la informàtica a d'estar al servei de la gent i no a l'inrevés; els responsables de la federació en aquest tema, això ho tindrien que tenir molt clar (que potser ho tenen), perquè sinó, s'equivocaran.

Salutacions, campió,