dilluns, 1 de setembre del 2014

Notícies d'agost


Tal i com em vaig comprometre a l’últim article de juliol, avui, 1 de setembre, estic de tornada en aquest bloc.

La veritat que en aquest mes de vacances he aconseguit desconnectar de tot el que és habitual per a mi durant els altres mesos de l’any, escacs inclosos, i el resultat ha estat molt profitós.

Això ha representat que no he pogut estar al dia sobre certes informacions, que concretant en els escacs resulten força importants. Descobrir-les totes a la vegada ha estat certament sorprenent.

Anem a pams, us passo algunes d’aquestes noticies:

Lliumyínov segueix com President de la FIDE. Entrava dins de les possibilitats, però un resultat tan contundent, 110 a 61 vots, no m’ho esperava pas.


La FEDA dona el seu vot a Lliumyínov. Bé, potser era un secret a veus.

La China guanya l’Olimpíada d’Escacs. Una sorpresa, però és que aquesta gent, sense fer gaire soroll, cada vegada ho fan millor.

El podí, 1a Xina, 2a Hungria, 3a Índia

Els xinesos, primers en el general i segons en dones

Rusia campiona en dones a l’Olimpíada. Aquí cap sorpresa.

Podí femení, 1a Rússia, 2a Xina, 3a Ucraïna

Espanya 10a a l’Olimpíada. Bon campionat, malgrat que amb una mica més de sort la classificació final podia haver estat millor.

Espanya 13a a l’Olimpíada femenina. Bon campionat de les noies.

Dos morts a l’Olimpíada. He de dir que d’aquesta noticia si que em vaig assabentar, és fort que per a què una noticia sobre els escacs sigui clarament mediàtica tinguin que produir-se unes morts. Més informació a aquests enllaços: enllaç 1, enllaç 2.

Judith Polgar deixa els escacs professionals. Una sorpresa? Cada vegada jugava menys tornejos importants. Serà temporal o definitiu?


El Circuit Català ha seguit el seu itinerari en aquests mes d’agost. La Pobla de Lillet, Badalona, Figueres i Sants, han cobert les expectatives amb escreix.

La tripleta arbitral del Sant Martí ha repetit a Badalona. El Miquel Fernández-Diaz, el Pablo Castillo i el Ricard Llerins han estat els arbitres del 40è Open Internacional Ciutat de Badalona; enhorabona companys, formeu un gran equip.


Moltes novetats i notícies, perquè, per molt que un es capfiqui, el món segueix girant.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Benvingut de nou a la "lluita diaria".Com de costum paso a comentar" breument" el teu article.
ELECCIONS FIDE- Lamentable el trionf del candidat(Mr.Il-luminat.Els escacs han d'esser administrats per escaquistes i no per gent aliena.Punt
Olimpiades-Un bon resum en que estic d'acord.Dels xinesos tinc que elogiar el seu esforç ja que tenen uns escacs propis(chinese Chess)que mereix un reconeixement mès gran.Tot i això es bó que s'haguin apuntat a la uniformitat mundial.
JUDITH POLGAR-Trist que la millor jugadora de tots els temps hagui renunciat a mantenir la flama competitiva i penso que cal animarla a que reconsideri el seu allunyament encara que sigui en els "grands slams".Demano que s'enviin missatges d'anim a la seva web.
EQUIP ARBITRAL-Comparteixo els teus elogis.Per a mi els escaquistes es divideixen en quatre grans grups.Organitzadors,profesionals,amateurs amb preparaciò profesional i amateurs que gaudexen del joc sense mes pretensions.Ha hagut un bon debat en els tornejos sobre el tema de les llicencies i la influencia que hagui tingut sobre el numero de participants.Tinc pensat un petit article sobre els tornejos del Circuit i els tornejos en general que espero que porti un debat amb molta participaciò.Fins el proper article company!!!

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Ja em tenies preocupat, pensava que no donaries la teva ja habitual replica. Afortunadament no ha estat aquest el cas, aquest bloc sense les teves intervencions no seria el mateix.

Que tal per Oporto? T`ho vas passar bé? Et va agradar? Un ocellet m'ha dit que vas caminar molt; això suposo que no et va agradar gaire, sent un apassionat de sofà com ets.

Una abraçada President.