diumenge, 2 de desembre del 2012

Tots som iguals?


El 19 de gener de 2013 comença el per equips, bé comença pels "super stars", pels altres comença el diumenge dia 20. És curiós, però en això del per equips també hi ha classes.
Potser penseu que exagero, que tots els clubs i equips que juguen el per equips són iguals per a la Federació Catalana d'Escacs. Doncs bé, com a mostra un petit exemple: el passat 24 de novembre a l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs es va aprovar augmentar la Divisió d'Honor de 12 a 16 equips, fins aquí tot normal. Però, és que quatre dies abans, el dia 20 de novembre, va haver una reunió, també a la seu de la Federació Catalana d'Escacs, una reunió exclusiva a la que estaven invitats tan sols els clubs de Divisió d'Honor,  a on es va "pasterejar" (ai no, que es diu consensuar) la proposta que va ser portada a l'assemblea del dia 24. Bé, com a mínim aquest tipus d'actituds són discriminatòries amb els altres temes i clubs de les altres categories i demostra clarament que el Campionat de Catalunya per equips no és un tot per a la Federació Catalana d'Escacs.

Bé, sigui com sigui, estem a poc més d'un mes i mig del Campionat de Catalunya per equips i aquest campionat ens planteja, a dia d'avui, més incògnites que mai. La falta de subvencions dels ajuntaments a alguns clubs que els últims anys han tingut poderosos equips i  els problemes  financers que pateix el país, fa més que mai, que clubs més modestos però que han sabut treballar la seva "pedrera" puguin tenir aquest any la seva ocasió de pujar en el rànquing del per equips.

Però el tema no és tan senzill, tindrem que esperar a veure que passa, fins ben entrat el gener no començarem a tenir les coses clares.
No obstant això, l'espectacle ja ha començat, ja comencen a haver jugadors i jugadores que ja han canviat de club.
El Gran Mestre Josep Oms i el Mestre Internacional Luis Alberto Rojas han fixat pel Colón Sabadell, la Gran Mestra Femenina Ana Matnadze ha fixat pel Peona i Peó, el Mestre FIDE  Xavier Avila ha fixat per l'Escola d'Escacs de Barcelona.





Poca cosa encara, ja aniran sortint més casos segons passin les setmanes de desembre. Però, el que esta per veure és quants jugadors titulats deixaran de jugar en aquest proper per equips a casa nostra.

Per cert, ull amb el Peona i Peó, perquè si li juguen l'Ana Matnadze i la Sopiko Guramishvili totes les rondes, poden donar més d'una sorpresa.

Estarem a sobre d'aquests més que provables propers canvis i seguirem els seus resultats.

Salut i escacs,