dissabte, 22 de setembre del 2012

Nou web


La Federació Catalana d'Escacs ha renovat el seu web. Bé, en realitat ha fet un nou web, no ha estat un canvi de façana, ha estat un nou edifici.

Però ha estat això del tot així? Anem per passos. La estructura ha estat canviada totalment i els seus continguts es veuen diferents, amb una estructuració més àgil i fàcil de trobar; més moderna si voleu. Però ha hagut grans canvis en els seus continguts?

Pot ser interessant esbrinar aquesta qüestió, però abans de contestar aquest tema, he de dir que tampoc passaria res si no haguessin canvis importants en aquest nou web amb respecte a l'anterior, ja que si des de la Federació entenen que el nou web té que donar els mateixos serveis i informació que l'anterior, des del meu punt de vista em sembla totalment lícit.

Però també penso que quan es dona el pas de canviar qualsevol tema o cosa, estem davant d'una gran oportunitat de plantejar-nos que ha funcionat correctament i que no, en què podem millorar, i també que manca i podem incorporar. De totes maneres, sembla que el web encara està en construcció i que potser hauran alguns canvis o/i temes nous.


 On estan el Beto i el Ricard?


Suposo que la majoria de vosaltres ja heu visualitzat el nou web, però si voleu entrar ho podeu fer des d'aquest enllaç.

Si heu accedit a l'enllaç estareu a la pàgina d'inici en ella ens trobem una petita presentació (pel meu gust, podria ser una mica més amplia), una referència als escacs a Catalunya i accés a diferents informacions importants com són el Butlletí digital, Gestió de clubs (accés restringit), Campionat de Catalunya per equips, Consulta Elo, i també una entrada a l'antiga web. Aquesta pàgina inicial té accés a següents enllaços:

Noticies i novetats

Retransmissions en directe

Trobar un club

Circulars

Avaluació Elo


El següent apartat després d'inici és el de "Jugar a escacs", aquí trobem els accessos següents:

Els escacs a Catalunya
 

Com puc federar-me?

Clubs i Escoles d'Escacs
 

Jugar a escacs online
 

Veure jugar a escacs


El següent apartat és "Competició", amb aquests accessos:

Competicions finalitzades
 

Circuit Català

Escacs base
 

Avaluació Elo

El quart apartat és "Publicacions":

Butlletí d'Escacs

Reculls de premsa
 

Circulars

Comunicats

Videoteca

Base de dades de partides

Reglaments

Enllaços


El cinquè apartat és"Comitès":
Membres dels Comitès
 

Àrbitres

Monitors

Tècnics retransmissions


Per finalitzar tenim l'apartat "Federació":

Organigrama

Territorial Barcelona
 

Territorial Girona
 

Territorial Lleida

Territorial Tarragona

Impresos FCE

Contactar


Aquest és el web. Vist desglossat d'aquesta manera, ens fa veure que hi ha molta informació. Força informació i ben estructurada, fàcil de trobar. Però la majoria ja hi era al web antic. No obstant, he de dir que l'apartat de les adreces dels clubs ha tingut una millora molt apreciable.

Em direu que no feia falta reproduir amb tanta exactitud el web de la Federació en aquest bloc, això té una explicació: abans de parlar de qualsevol tema m'agrada informar-me força. En aquest cas, tenia que mirar-me a fons el web per poder-hi opinar, i un cop posat, doncs no costava tant anar posant els enllaços  en aquest bloc.

Crec que la comunitat dels escacs catalans, hauríem de tenir una actitud crítica, en el bon sentit de la paraula (crítica, no "criticona"), amb la Federació Catalana d'Escacs. Crec que una societat és madura quan és capaç de saber quan els seus dirigents fan les coses bé o no. Desgraciadament, habitualment les col•lectivitats passen d'aquestes coses, es deixen portar fins que és massa tard.

Però que ningú pensi que aquesta reflexió es un atac als dirigents i treballadors de la nostra Federació, crec sincerament que ho fan força bé. Les meves paraules van encaminades a la poca empenta que tenim els clubs i jugadors per aportar debats constructius que puguin millorar els escacs a casa nostra.

En aquest sentit, el debat introduït a Ajedreznd pel president del Congrés, el Frederic Andreu, sobre el ritme de joc, no ha tingut el ressò que, des del meu criteri, es mereixia.

És significatiu que la construcció d'un nou web per part de la Federació, no hagi significat cap comentari en blocs i webs d'escacs (he trobat una excepció, el Club d'Escacs Diagonal Mar), ni a favor, ni en contra, ni tan sols sense mullar-se (per cert, al nou web de la Federació, a l'apartat d'enllaços hi ha alguns web de clubs que ja no són vigents).

En fi, no tenim que donar-li més importància de la que té, però és un exemple molt il•lustratiu.

Salut i escacs,    

 

4 comentaris:

jaquealbellaco ha dit...

Es la primera vez que escribo, aunque de vez en cuando voy visitando el blog, ya que me resulta muy interesante la labor que haces sobre el ajedrez catalán.

También se hizo eco de la noticia la web del Club d'Escacs Gerunda.

Con el Butlletí d'Escacs Digital pasa algo similar, pocos clubes informan (también es cierto que no tienen ninguna obligación de hacerlo).

Roger Salvo ha dit...

Buenos días Iván,

Muchas gracias por tus palabras y por tu aportación sobre el Gerunda. Estoy de acuerdo contigo de que los clubes podrían aportar algo más al Butlletí digital, pero también es verdad que la mayoría prefieren hacer su difusión desde su web y blogs afines.

Saludos,

Fred ha dit...

Hola Roger:Vaig enviar un comentari i no s'ha publicat(misteris informatics o mea culpa,en tot cas el torno a enviar)No puc fer l'analisi de la pagina web amb la teva profunditat ja que no l'hi mirat a fons.Pero si crec que cal demanar als Clubs que ens impliquem a fons en la millora constant ja que aquesta pagina web es el mirall on molta gent que vol iniciarse en el nostre joc i volguem o no la primera impresio es la que val.Agraiexo,tambe la teva mencio al debat que he intentat provocar a Ajedrez ND i que seguira perque el mes vinent farem public la nostra proposta sobre el ritme de joc que en el fons es un intent de millora del mateix ja que no es pot posar al mateix sac les partides que duren 30/40jugades de les que es juguen a60/70/80 jugades.En la difusio que hi fet aquest estiu en els torneigs que he jugat ha quedat clar que en el ritme actual la tercera part de les partides,es a dir les que arriben al FINAL la precisio es difumina i pot passar qualsevol cosa.Amb molta tristessa per la meva part un conegut mestre catala em va dir:Es que els finals al estil Botvinik ja formen part de la historia dels escacs.Estem en un moment crucial del nostre joc.Ja s'ha produit la victoria en un campionat d'Espanya pel llançament d'una moneda a l'aire,els finals en realitat per la manca de temps es un altre moneda a l'aire i si no parem aquest proces degradant aviat jugarem amb dos o tres hores de rellotge i la partida quedara adjudicada per algun patrocinador(Fritz,Rybka etc)En fi salut i escacs Frederic

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Em sembla molt interessant la teva reflexió de què el web de la Federació és la primera visió dels escacs a Catalunya. Potser des de la Federació (i també els clubs) es tindria que entendre que aquest web no tan sols a de servir per donar un servei als clubs, sinó que tindria que servir per poder "vendre" el producte escacs.

Referent al ritme de joc, no perds ocasió de fer un "míting". No sé si aconseguiràs fer canviar aquest tema, però la teva honestedat i perseverança, són dignes d'elogi.

Una abraçada, amic meu.