dijous, 26 d’abril del 2012

Nova seu de la Federació Catalana d'Escacs


Aquesta tarda aprofitant que tenia que anar al barri de Sant Andreu, m'he passat per la nova seu de la Federació Catalana d'Escacs. Volia fer una consulta sobre el Butlletí d'Escacs imprès en paper  i m'ha atès l'Antoni López, que molt amablement m'ha donat explicacions als dubtes que li he plantejat.

Quan em disposava a sortir li he preguntat si podia fer algunes fotos de la nova seu per al meu bloc, era conscient que encara estaven endreçant el local i que si m'hagués dit que esperés a que tot estigués acabat i endreçat, ho hagués entès. Però, pel contrari, l'Antoni, no tan sols m'ha autoritzat a fer les fotos, sinó que m'ha acompanyat i m'ha ensenyat les diferents sales.

El local compta, a més de la part administrativa, amb una biblioteca, una sala per donar classes, un magatzem i una sala de joc preparada per poder organitzar campionats.

Us passo les fotos que he fet, torno a recordar que encara estan habilitant el local.






S'ha de dir també, que el local està dins d'una antiga colònia industrial ubicada al carrer Sant Adrià número 20.



Aquesta és l'adreça des del carrer, un cop a dins es té que agafar el primer carrer a la dreta i allà mateix es troba el local de la Federació.



Sembla ser que en algun moment, suposo que fa molts anys, en aquest edifici estaven els bombers.

Estic convençut que des d'aquest local es poden organitzar moltes activitats que abans era impensable, com també donar molts serveis que fins ara era molt complicat per la manca d'espai del local antic.

Bé, crec que és una bona noticia pels escacs catalans en general per la capacitat operativa que es podrà fer des de la Federació i especialment pels escacs a Barcelona perquè es guanya un nou local de joc.

Salut i escacs,  
  

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Excel·lent article, Roger. Ara bé, m'ha vingut al cap un petit dany colateral del canvi de local. Al costat de l'antiga seu, hi ha la Llibreria Hispanoamericana, una lliberia que venia llibres cinetífics i, ves per on, escaquístics. Sospito que sense la visita dels escaquistes que anaven a la FCE, ja no serà el mateix...

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

Gràcies per les teves paraules. Home, suposo que els té que influir d'alguna manera, algunes persones devien anar a la federació i aprofitaven per mirar les novetats i fer alguna compra. Però si desprès de tants anys no han estat capaços de crear una fidelització entre la seva clientela escaquista, doncs és que no ho han fet bé.

Vull felicitar-te pel teu últim article al teu bloc sobre el social de l'Ateneu Colon, en quatre línees dones totes les claus, aquest article té la passió que jo et reclamava i me n'alegro molt.

Salutacions,

Roger Salvo ha dit...

Tornant al que parlàvem a l'article anterior, la baixada de la subvenció als escacs de la Generalitat de Catalunya en un 26% per l'any 2012, m'ha arribar una informació molt interessant.

Bé, abans de parlar de la informació dir que si com també explica la Federació Catalana d'Escacs al seu web la mitjana de retallades a totes les federacions esportives és de un -8%, això vol dir que algunes federacions deuen sortir molt beneficiades i estar molt per sota d'aquesta mitjana.

Doncs bé, segons la informació que m'ha arribat les federacions més beneficiades han estat la de Vela i la de Golf. Si aquesta informació es correcta, altra vegada, com ja va se'n habitual, aquest govern dels millors torna a "primar" als que més tenen per sobre de les capes populars.

Això no és casual, forma part d'una estratègia general i molt ben planificada.

Alejandro Darias Mateos ha dit...

Dos comentarios.

Joan, no creo que la Hispanoamericana tenga daños colaterales. Piensa que sigue estando en el centro de Barcelona, al alcance de muchos ajedrecistas que solemos ir por allí a menudo.

Roger, en lo que se refiere a los cálculos de los recortes, creo que presentar un porcentaje como único elemento comparador es erróneo de cara al público, como ha hecho la FCDE. A mí me gustaría disponer de las cifras netas de dinero. No es lo mismo un recorte del 8% de 100.000 euros (8.000 euros) que un 25% de 300.000 (75.000) euros, porque la diferencia que queda sigue estando a favor del que se le ha quitado el porcentaje mayor (225.000 frente a 92.000) y, repito, que no tengo ni idea de las cifras que se manejan. Como tampoco sé qué partidas tiene la federación de vela y la de ajedrez.

En mi modesta opinión, se debería publicar el daño con todas las cifras desde la web de la FCDE.

Saludos

Roger Salvo ha dit...

Hola Alejandro,

Gracias por tu comentario. Si tienes razón, es obvio que con elementos más concretos podríamos llegar a conclusiones más ajustadas, pero estarás de acuerdo conmigo que no hay que ser un lince para comprender que una federación de un deporte minoritario, como es el ajedrez, no debía ser en años anteriores de las primeras del ranquin entre las federaciones catalanas en las cantidades a percibir por parte de la Generalitat de Catalunya. Si esto es así, y no creo estar equivocado a pesar de no tener las cantidades concretas, pues este 26% recortado es un autentico palo para la Federació Catalana d'Escacs y por supuesto para el ajedrez catalán en general.

Saludos,