dilluns, 29 d’agost del 2011

Després de la pau, torna la...


S'ha acabat, les vacances són història. Això si, puc dir que he gaudit força del que més m'agrada. Pau i repòs, en un poble tranquil a la bora del bosc.

Ja tinc els meus anys i em convé carregar les piles. Bones passejades pel bosc, llegir molt, menjar saludable i amigables tertúlies a la fresca del vespre. Potser als més joves això els pot semblar avorrit, però a mi m'omple de satisfacció.

Un cop a Barcelona, no he pogut reprimir-me i ràpidament he volgut saber tot el que ha passat aquest mes d'agost al món dels escacs propers. La passejada virtual ha estat molt ràpida, però m'he quedat amb la informació dels següents tornejos:

Obert de la Pobla de Lillet.

Conec La Pobla de Lillet, és un indret meravellós al Prepirineu català, molt a prop de les fonts del riu Llobregat, un lloc ideal per gaudir de la natura. El torneig la guanyat el Gran Mestre argentí Fernando Peralta i han participat dos companys del Congrés, el Fermín Tejero que ha fet 4,5 punts i el Jaume Viñals que ha fet 4 punts. Cal dir, no obstant, que el Fermín no va poder jugar l'última ronda i el Jaume les dues últimes rondes.

Si voleu consultar la classificació final d'aquest torneig, podeu clicar aquest enllaç.

Open Internacional de Sants Hostafrancs i la Bordeta.

Sens dubte aquest torneig és el esdeveniment més important dels tornejos que es fan a Catalunya a l'estiu. Si m'ho permeteu, per a mi, és el més important torneig individual dels que és celebren a Catalunya durant tot l'any, inclús per sobre del Torneig Casino de Barcelona. Tranquils, no vull polèmica, cadascú pot pensar com vulgui, però per a mi és així.

El torneig s'ha dividit en dos grups:

El grup A la guanyat el Gran Mestre anglès Matthew D. Sadler amb 8,5 punts.

Per part del Congrés han participat dos jugadors, el Manuel Llopis que ha fet 5,5 punts i el Cecilio Domínguez que ha fet 4,5 punts.

Bon campionat del Manuel, ha jugat amb un Gran Mestre, dos Mestres Internacionals, un Mestre FIDE i una Mestra FIDE femenina, el que fa molt meritòria la seva classificació.El Cecilio també ha estat força bé, tenint en compte la fortalesa del torneig. Llàstima que va perdre l'última partida.Si voleu consultar la classificació final d'aquest torneig, podeu clicar aquest enllaç.


El grup B la guanyat el fort jugador de l'Escola d'Escacs de Barcelona, l'Ivan Marina amb 9 punts.

Per part del Congrés han jugat sis jugadors amb els següents resultats:

Héctor Hernández, 7 punts. Bon campionat de l'Héctor, bon símptoma de què està tornant al seu nivell habitual.Marco Antonio González, 6 punts. Molt bon campionat també del Marco Antonio.

Els altres quatre jugadors del Congrés, el Josep Manel Gómez, el Rafael Ylla, el Jordi Rodríguez i l'Andreu Herrerias, han fet 4 punts cadascú d'ells.

Si voleu consultar la classificació final d'aquest torneig, podeu clicar aquest enllaç.

L'altre torneig que m'ha cridat l'atenció ha estat l'Open Villa de Mislata, al País Valencià, i no ha estat pel torneig per si mateix sinó perquè l'ha jugat un bon amic meu, el Ricard Llerins. El Ricard dedica més el seu temps com organitzador, directiu o àrbitre; però també és un molt bon jugador i de ben segur que ho seria més encara si dediqués més temps a aquesta última faceta.


El Ricard ha fet uns molt bons 5,5 punts que han representat la dècima posició.

Si voleu consultar la classificació final d'aquest torneig, podeu clicar aquest enllaç.

Fins aquí aquesta primera crònica després de les vacances, l'estiu s'acaba i esperem amb ganes l'interessant programa de tornejos que ens té preparada la tardor.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Que no vols polèmica? Que no vols polèmica? Va, doncs no la tindràs, hehe. Bon article, estàs fet tot un paparazzi.

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

Veig que tu també t'ho has passat força bé. Amb tranquil•litat i bons aliments, que és el que toca als que han passat dels 36 anys. No creus?

Fa temps que m'he adonat que hi ha dues paraules que t'afecten molt especialment. Una és la paraula "social" i l'altre és "polèmica", ves en compte que si els teus contrincants s'adonen que aquestes paraules t'afecten tan especialment, poden estar tota la partida xiuxiuejant-te-les per desconcentrar-te.

Bé, al social del Sant Martí, qualsevol tipus de parany que et vulguin fer no tindrà efecte. Tothom sap que en aquest ambient, tu tens superpoders.

Salutacions,