dilluns, 28 de maig del 2018

Campionat de Catalunya de Veterans 2018


Del 19 al 27 de maig, s’ha jugat a Lloret de Mar el Campionat de Catalunya de Veterans. Lloret de Mar, localitat molt turística de la Costa Brava, en aquest mes de maig estava bastant més tranquil del que és habitual a l'estiu. No obstant això, havia una forta representació de visitants, especialment francesos.

El torneig s'ha desenvolupat a l'Hotel Alba Seleqtta i també ha esta l'hostalatge de la majoria dels participants i acompanyants.

Vull començar fent una petita valoració, des del meu punt de vista, del que ha estat l'estància de nou dies en aquest  hotel (en el meu cas deu dies, ja que la meva dona i jo vam anar un dia abans).

Comencem pel que podem denominar com a “punts forts”:

Puc donar bona nota al menjador (la qualitat i quantitat del menjar era correcte).

Foto: Hotel Alba Seleqtta

 El bar i la piscina (un lloc força còmode i agradable).

Foto: Hotel Alba Seleqtta

 Els serveis complementaris gratuïts: l’Spa (jacuzzi, piscina d'aigua calenta, sauna calenta i sauna humida, etc.), també una bona quantitat d'activitats paral·leles ben coordinades pels monitors.

Foto: Hotel Alba Seleqtta

Les habitacions correctes, amplies i còmodes.

Foto: Hotel Alba Seleqtta

Altre qüestió que sovint no es dona importància, menys quan no es té, és la localització de l'hotel, en aquest cas molt a prop del centre i de les platges.

En fi, un bon lloc on passar-ho bé.

Com a punts febles, principalment la sala de joc. Aquesta sala no era en realitat una sala, era un espai de pas que amb butaques i ben decorada.

Foto: Hotel Alba Seleqtta

Que tancant una de les entrades i traient alguns dels sofàs és va reconvertir en sala de joc. Però l'entrada que va quedar no tenia porta i en alguns moments havia un soroll inacceptable per un esdeveniment com aquest. Si això fos poc, a la sala feia força calor i alguns punts estaven poc il·luminats ( això és va solucionar a les primeres rondes posant uns focus a les àrees afectades, però com efecte col·lateral va representar que fes més calor).

Altre punt negatiu és que en algunes habitacions (poques) van tenir una visita inesperada en forma d'escarabats (“cucarachas”), a la meva habitació no va passar, però els que ho van patir no els va fer gaire gràcia.

Altre tema a mencionar és la qüestió del pàrquing, que no era gratuït. Tenint en compte que per poder aparcar al carrer et tenies que anar molt lluny, doncs es tenia que agafar el pàrquing si o si. Això va representar una despesa addicional de 108 € per nou dies ( en el meu cas 120 €).

En fi crec que és important parlar d'aquestes coses, no per criticar a ningú, sinó perquè es tinguin en compte i, si es pot, millorar-ho de cara a l'any vinent.

Ara passo a la competició, que en realitat és la part important d'aquest article.

La veritat és que ha estat un torneig molt competit, amb diferents jugadors que des del primer moment es van proposar quedar campions.

Però campió tant sols pot quedar un i en aquesta ocasió ha esta el MC del Sant Cugat el Ricard Brusi.


El segon classificat ha estat el també MC Juan Domínguez del Jake, cal ressaltar que aquest jugador va quedar campió les dues últimes edicions, un jugador realment competitiu que sempre està a dalt de tot.


En tercera posició ha quedat el Carmelo Fernández del Gran Penya, molt bon torneig el d'aquest jugador


En la quarta posició  ha quedat el què per a mi ha estat el gran animador de la competició, el jugador del Tres Peons Joan Vallbona. Aquest combatiu jugador de ben segur que mereixia una més bona classificació, però al perdre l'última ronda el va deixar sense podi. Francament crec que la combativitat i l'afany de lluita d'aquest jugador són dignes d'aplaudiment.


La cinquena posició ha estat pel Jaume Anguera, personalment m'ha alegrat profundament que a l'última ronda jugués al primer tauler amb possibilitats, remotes però possibilitats, de quedar primer. No va poder ser, però això no treu el gran campionat que ha fet el Jaume Anguera.


Podeu visualitzar la classificació completa des d'aquest enllaç.

Podeu accedir a la crònica de la FCE des d'aquest enllaç.

Podeu accedir a un recull de més de 200 fotos que vaig fer, des d'aquest enllaç, les fotos estan ordenades per rondes.

Cal mencionar que tant la direcció del torneig com l'arbitratge van estar en un molt bon nivell, la tasca fosca dels organitzadors i el arbitres, sovint no són esmentades com es mereixen.


Vull felicitar al Jaume Bosch, el Manel Navarro i el Salvador Carranza, per la bona tasca realitzada.

En fi, tant la meva dona com jo ho hem passat força bé, tant al torneig (jo), com gaudint de les comoditats de l'hotel i també gaudint de la ciutat. Una molt bona experiència!

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger,Una mica tard però per fi,poso fil a l'agulla i faig el meu comentari.Et felicito pels teus comentaris sobre els punts febles encara que a mi m'agrada més dir-li "millorables".
Considero que cal dir a la FCE el comentari sobre la sala de joc.Pensem que el Fischer no hagués acceptat jugar a la sala de joc.El tema del parking si que cal informar per si es pot millorar o "subvencionar" i en el tema dels escarabats es un producte del temps i aqui poca cosa es pot fer però si que cal informar atambé a la FCE per si es repeteix el lloc que pot ser molt probable.Anant al més important el torneig,considero que ha estat d'un nivell brutal.Felicito al guanyador,Brusi i també als que han fet "podio" Dominguez i Carmelo Fernández.Excelent el paper d'en Vallbona,jugador molt combatiu i meravella que el mestre Anguera hagui tornat al seu millor nivell.Pensa que com en Capablanca,va començar amb quatre anys i això li permet quan agafa una posició "lògica" ja no et dona treva.Et felicito també per l'album de fotos.Una joia visual!!! Fins la setmana que vé company!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic, més val tard que...

Estic d'acord amb el que dius, el tema de la sala de joc la FCE està informada, ja que vaig parlar breument amb el Pere Reginaldo durant el dinar de clausura.

Crec també que com a punt fort es podria incloure el tema de que la qualitat preu era molt acceptable.

En fi, si es pogués solucionar el tema de la sala de joc, no m'importaria repetir a Lloret de Mar el proper any.

Per finalitzar i com tema preocupant, és la minsa participació de jugadors aliens a la Territorial de Barcelona. Si no m'equivoco, de 49 participants 40 érem de Barcelona, no sé perquè passa això, però, repeteixo que és un tema preocupant.

Salutacions amic,